Insider's Guide: Η άγνωστη όψη του λαμπερού Las Vegas

Insider's Guide: Η άγνωστη όψη του λαμπερού Las Vegas

Στο προηγούμενο επεισόδιο του Insider’s Guide παρουσιάσαμε τo Las Vegas ως μια λαμπερή αμαρτωλή πόλη. Σε αυτό το επεισόδιο παρουσιάζουμε μια άλλη όψη του Las Vegas. Το κέντρο της πόλης υπέφερε μέχρι πρόσφατα από το ίδιο πρόβλημα που είχαν εκατοντάδες πόλεις στην Αμερική τις προηγούμενες δεκαετίες. Καθώς το οικιστικό μοντέλο άλλαζε, όλο και περισσότεροι κάτοικοι μετακόμιζαν στα προάστεια, αφήνοντας πίσω τους ένα ερημωμένο κέντρο.

Χάρη στο «Σχέδιο για το Κέντρo», μια επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων για την ανάπλαση του Κέντρου του Las Vegas, η καρδιά της πόλης αναγεννήθηκε. Mικρά βιβλιοπωλεία, νέα εστιατόρια, ένα δισκάδικο είναι κάποιες από τις καινούργιες επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν με επιτυχία στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας.

Το Las Vegas παραμένει πάνω απ’ όλα, μια πόλη ανεξάντλητων πιθανοτήτων. Όπως λέει και ο Scott Seely, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου και εκδοτικού οίκου Τhe Writer’s Block: «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να πετύχεις κάτι εδώ. Σε τεράστια κλίμακα όπως στο Strip ή σε μικρή κλίμακα όπως το μαγαζάκι μας εδώ».

*Το Insider's Guide είναι μια νέα σειρά μικρών ντοκιμαντέρ της HuffPost Greece σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. που κοιτάζουν πέρα από την επιφανειακή εικόνα της Αμερικής, ψάχνοντας να ανακαλύψουν τον αληθινό της πυρήνα: τις αρχέγονες τέχνες, τις πρωτοποριακές εφευρέσεις, τα θαυμαστά έργα και την μοναδική κουλτούρα της κοινωνίας των ανθρώπων της.

**Το Insider's Guide θα προβάλλεται στη Huffpost Greece κάθε Πέμπτη.