Καλώς ήρθατε στο Insider's Guide

Αρχιτεκτονική και νεοτερισμός στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια. Το Downtown Project στο Λας Βέγκας. Οι πόλεις φαντάσματα της Καλιφόρνια. Οι δίνες και τα πνεύματα της Σεντόνα. Αυτά είναι μερικά από τα αξιοθέατα της αμερικανικής Δύσης που θέλω να σας συστήσω στην καινούρια σειρά ντοκιμαντέρ μας, το Insider's Guide. Επιλέξαμε αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς γιατί είναι έξω από τα συνηθισμένα. Δημιουργήθηκαν από ένα όραμα. Δημιουργήθηκαν από την έννοια της «δυνατότητας», η οποία είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό της αμερικανικής Δύσης.
archive

Αρχιτεκτονική και νεοτερισμός στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια. Το Downtown Project στο Λας Βέγκας. Οι πόλεις φαντάσματα της Καλιφόρνια. Οι δίνες και τα πνεύματα της Σεντόνα. Αυτά είναι μερικά από τα αξιοθέατα της αμερικανικής Δύσης που θέλω να σας συστήσω στην καινούρια σειρά ντοκιμαντέρ μας, το Insider's Guide.

Επιλέξαμε αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς γιατί είναι έξω από τα συνηθισμένα. Δημιουργήθηκαν από ένα όραμα. Δημιουργήθηκαν από την έννοια της «δυνατότητας», η οποία είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό της αμερικανικής Δύσης.

Είμαι περήφανος για την Καλιφόρνια. Το να επανεφευρίσκεις στον εαυτό σου, είναι κανόνας για τους Αμερικανούς της Δυτικής Ακτής. Η επιτυχία έρχεται ενθαρρύνοντας και υιοθετώντας ένα δημιουργικό περιβάλλον που επιτρέπει στις καλύτερες ιδέες να ανθίσουν- αυτή είναι η μεταμορφωτική δύναμη της Σίλικον Βάλεϊ.

Όμως αυτές οι φωτογενείς μικρές πόλεις και μεγαλουπόλεις εξιστορούν καινούριες ιστορίες επιχειρηματικών ενεργειών. Δείχνουν τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η συνεργασία μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του ιδιωτικού τομέα. Αυτοί οι προορισμοί δείχνουν το πως η συμμετοχή των πολιτών μπορεί να μεταμορφώσει τις τοπικές κοινότητες.

Αναδεικνύουμε επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού, οι οποίοι ανέπτυξαν τις επιχειρήσεις τους προστατεύοντας και προβάλλοντας τον τοπικό χαρακτήρα των πόλεων από τις οποίες κατάγονται.

Βρίσκομαι εδώ μόλις μερικές εβδομάδες και έχω ήδη γνωρίσει Έλληνες που εργάζονται με το ίδιο πνεύμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Και έχω γνωρίσει Έλληνες που ανυπομονούν να ωθήσουν τον ελληνικό τουρισμό στο επόμενο επίπεδο -και μιλάμε για μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στον πλανήτη.

Όταν απελευθερώνεις το επιχειρηματικό σου πνεύμα και ξεκινάς νέες συνεργασίες, δεν ξέρεις ποτέ που μπορεί να σε οδηγήσει. Επισκεφθείτε την Ουτοπία του Αρκοσάντι και δείτε την Τέχνη της Ερήμου στο Παλμ Σπρινγκς. Τροφοδοτήστε τη δημιουργικότητά σας.

Για τους επόμενους δύο μήνες και κάθε εβδομάδα η Huffington Post Greece θα παρουσιάζει ένα νέο τέτοιο προορισμό. Επισκεφθείτε τη για να τους εξερευνήσετε μαζί μας. Είμαι περήφανος που σας καλωσορίζω στο σπίτι μου, την αμερικανική Δύση.