ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2016 03:03 EET | Updated 27/11/2016 07:58 EET

Ο ιδρυτής της Corona έκανε όλους τους συγχωριανούς του εκατομμυριούχους; Όχι

Edgard Garrido / Reuters
A man cycles past a truck of Corona beer produced by Group Modelo in Mexico City July 16, 2013. After years of complaints from SABMiller, the world's second-largest brewer but barely a blip on the Mexican radar, global leader Anheuser-Busch InBev and third-ranking Heineken have agreed with regulators to curb exclusivity deals with Mexican retailers that have secured them a combined 99 percent of the market through their local units. The incumbents could concentrate exclusive agreements in the re

Και οι περίπου ογδόντα κάτοικοι του ήσυχου ισπανικού χωριού Cerezales del Condado έγιναν εκατομμυριούχοι; Σίγουρα έγιναν πλουσιότεροι αλλά όχι επειδή κέρδισαν το λαχείο, ούτε επειδή κληρονόμησαν ξαφνικά ένα μέρος από μία αμύθητη περιουσία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η τελευταία επιθυμία του ιδρυτή της Corona και συγχωριανού τους Antonino Fernández ήταν να τους αφήσει την περιουσία του.

Και την άφησε σε όλο το χωριό όσο ήταν εν ζωή και όχι αφότου πέθανε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί η παραπάνω είδηση είναι από τα πιο πετυχημένα hoaxes της χρονιάς αφού μετάξυ άλλων δεν την πάτησαμε μόνο εμείς αλλά και άλλα βρετανικά sites.(The Independent, BBC, Press Association).

Ο Antonino Fernández ήταν το ενδέκατο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας- που αποτελείτο συνολικά από 13 παιδιά – και ήταν 32 χρονών όταν το 1949 μετακόμισε στο Μεξικό. Τότε έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, της εταιρείας που φτιάχνει την διάσημη μπύρα Corona, όμως δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του. Σύμφωνα με το BBC όσοι γνώριζαν τον κ. Fernandez ισχυρίζονται ότι δεν επρόκειτο παρά για έναν συγκρατημένο χαρακτήρα και όχι για μία προσωπικότητα η οποία επιδείκνυε ένα πολυτελή τρόπο ζωής.

Ο Antonino Fernandez δεν απέκτησε παιδιά. Ο τοπικός Τύπος αναφέρθηκε στην περιουσία την οποία άφηνε πίσω ο κ. Fernandez και πώς από αυτή θα μπορόυσε να ωφεληθεί ακόμη και το Μεξικό. Πολλοί από τους συγγενείς του λέγεται ότι ανέφεραν ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

«Η διαδικασία της κληρονομιάς μπορεί να διαρκέσει έως και 7 μήνες. Ο Antonino είχε 13 αδέρφια, οπότε φανταστείτε και πόσοι είναι απόγονοι αυτών. Λίγα χρόνια πριν έδωσε σε όλους χρήματα. Οι δικηγόροι διαβάζοντας τη διαθήκη του βλέπουν ότι δεν έχει ξεχάσει κανέναν. Τα ποσά τα οποία θα λάβουν ποικίλλουν αλλά, όλοι θα λάβουν κάτι», αναφέρει η Pilar Infiesta, δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Diario de Leon.

Παρά τη φρενίτιδα στα media με την περιουσία του Antonino Fernández, οι κάτοικοι του Cerezales δεν γνωρίζουν τίποτε για την κληρονομιά. «Το θέμα της κληρονομιάς αφορά μόνο την οικογένεια. Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε», λέει ο Maximino Sanchez, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

«Αυτό που για εμάς είναι σημαντικό είναι ότι ποτέ δεν μας ξέχασε» λέει και εννοεί τις επενδύσεις στις οποίες προέβη όσο ήταν εν ζωή ο Antonino Fernández ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πραγματικά την τύχη αυτού του χωριού των λίγων κατοίκων.

Κι αυτό όχι επειδή τους άφησε την περιουσία του αλλά επειδή όσο ήταν εν ζωή επένδυε την περιουσία του σε αυτό. Το χωριό του το ξεπληρώνει πουλώντας μόνο μπύρα Corona. Εκείνος φρόντισε να έχουν πάντα καθαρό νερό, βοήθησε στην αναστήλωση της εκκλησίας και αναδιαμόρφωσης του νεκροταφείου καθώς επίσης ανέλαβε και τη φροντίδα των δημόσιων χώρων.

Κάπως καλύτερο δε νομίζετε;