ΔΙΕΘΝΕΣ

Θρήνος για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Εικόνες μετά την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία

Τουλάχιστον 75 είναι οι νεκροί από την συντριβή αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία. Το αεροσκάφος τύπου Avro RJ85 μετέφερε συνολικά 81 ανθρώπους -72 επιβάτες και 9 μέλη του πληρώματος-, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και παίκτες της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense και 21 δημοσιογράφοι. Ανάμεσα στους έξι επιζώντες βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές, ωστόσο διαψεύστηκε η είδηση ότι ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας, αν και υπάρχουν αναφορές ότι τέλειωσαν τα καύσιμα του αεροσκάφους. Οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου. «Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», είχε δηλώσει νωρίτερα στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της πόλης Λα Σέχα, πλησίον του σημείου της συντριβής.

Εκατοντάδες οπαδοί της Chapecoene συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τρίτη, στο στάδιο Condá Arena της Βραζιλίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του δυστυχήματος. Η ομάδα -γνωστή και ως ACF- έχει βάση την πόλη Τσαπεκό στην Πολιτεία της Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας. Αν και άρχισε ως μια μικρή, τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, τα τελευταία δύο χρόνια ανήκει στην «Σέριε Α», την σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Βραζιλίας και ένα από τα θεαματικότερα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ακυρώθηκε το τελικός του πρωταθλήματος Copa Sudamericana, όπου θα συμμετείχε η Chapecoense.

Popular in the Community