ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2016 09:09 EET | Updated 30/11/2016 09:09 EET

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τις επιχειρήσεις του στα παιδιά του

Getty Images

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα αφήσει εξ' ολοκλήρου τις επιχειρήσεις του στα παιδιά του προκειμένου να αφοσιωθεί στα προεδρικά του καθήκοντα.

Όπως ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σήμερα, Τετάρτη, στις 15 Δεκεμβρίου ο ίδιος θα εξηγήσει αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου τους λόγους για τους οποίους δεν θα ασχοληθεί πλέον με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Τραμπ είχε δεχτεί οξεία κριτική για το γεγονός ότι δεν είχε παραδώσει τις ευθύνες των επιχειρήσεών του σε τρίτους κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, με νομικούς να εξηγούν πως εάν δεν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια μέχρι το τέλος του έτους, θα παραβιάσει το αμερικανικό σύνταγμα.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι το κατά πόσο οι πολιτικές που θα εφαρμόσει θα επηρεάζονται από τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Παρότι ο ίδιος διαβεβαίωσε πως δεν θα ασχοληθεί πλέον με τις επιχειρήσεις του, δεδομένου ότι αυτές θα μείνουν στην οικογένεια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον καλούν να τις πουλήσει σε τρίτους.