ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2016 03:21 EET

Ο φιλιππινέζος πρόεδρος Ντουτέρτε λέει πως ο Τραμπ τον συνεχάρη για τον αιματηρό πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά

Philippine President Rodrigo Duterte speaks upon his arrival at Davao International Airport in Davao city, Philippines, after returning from a leaders' summit in Peru of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC), November 23, 2016.  REUTERS/Lean Daval Jr
Leandro Salvo Daval Jr / Reuters
Philippine President Rodrigo Duterte speaks upon his arrival at Davao International Airport in Davao city, Philippines, after returning from a leaders' summit in Peru of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC), November 23, 2016. REUTERS/Lean Daval Jr

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε σήμερα πως δέχθηκε τα συγχαρητήρια του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον βίαιο πόλεμο που διεξάγει στη χώρα του κατά των ναρκωτικών.

Ο φιλιππινέζος πρόεδρος τηλεφώνησε χθες Παρασκευή στον Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ντουτέρτε, ο εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην αμφιλεγόμενη πολιτική καταστολής του εγκλήματος που εφαρμόζει στις Φιλιππίνες.

Αφότου ο φιλιππινέζος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο, η αμφιλεγόμενη πολιτική καταστολής την οποία διεξάγει στη χώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.800 ανθρώπους -- καταγράφονται δηλαδή περίπου 30 νεκροί την ημέρα.

«Ήταν εντελώς ευαισθητοποιημένος στα προβλήματά μας με τα ναρκωτικά. Και μου ευχήθηκε... για την εκστρατεία μου... να την διεξαγάγουμε ως ένα κυρίαρχο έθνος, με τον σωστό τρόπο», ανέφερε ο Ντουτέρτε.

Η θέση αυτή του Τραμπ αντιβαίνει σ' εκείνη του Δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε εκφράσει τις ανησυχίες του όσον αφορά τη βιαιότητα αυτής της μάχης κατά των ναρκωτικών.

Ο Ντουτέρτε δήλωσε επίσης σήμερα πως αισθάνεται ότι θα έχει «μια καλή σχέση» με τον Τραμπ.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ντουτέρτε τον δείχνει στο τηλέφωνο με τον Τραμπ, στον οποίο λέει πως θα είναι «ένας καλός πρόεδρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το γραφείο του εκλεγμένου αμερικανού προέδρου εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση στο τέλος αυτής της συνομιλίας, στην οποία αναφέρει πως ο Ντουτέρτε συνεχάρη τον Τραμπ και πως συμφώνησαν να δουλέψουν σε στενή συνεργασία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post