ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/12/2016 11:56 EET | Updated 06/12/2016 11:56 EET

Αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου πρόκειται να υποβάλει το ΚΚΕ μετά την καταγγελία για τις «συνακροάσεις»

Eurokinissi

Το ΚΚΕ γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα την πρόθεσή του να υποβάλει αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, για τις εισερχόμενες κλήσεις που σχετίζονται με την καταγγελία που έκανε για τις «συνακροάσεις» και σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του κόμματος, έχει ήδη καθοριστεί η σχετική διαδικασία.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΚΚΕ, στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, παρατηρούνται «επανειλημμένες οχλήσεις που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο κέντρο».

Ο ΟΤΕ, πάντως, εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωσηστην οποία αναφέρει ότι «σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την τεχνική διερεύνηση του θέματος από την οποία δεν προέκυψε καμία ένδειξη τεχνικού προβλήματος που να αφορά στο δίκτυο του ΟΤΕ. Η σχετική έκθεση καθώς και όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν παραδόθηκαν στην ΑΔΑΕ κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του».

Εν τω μεταξύ μαρτυρικές καταθέσεις από στελέχη του ΚΚΕ θα αρχίσουν να παίρνουν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προανακριτικής έρευνας που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, μετά τις καταγγελίες του Περισσού για τηλεφωνικές συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος.