ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/12/2016 03:37 EET | Updated 07/12/2016 03:37 EET

Αθώες ακόμη τρεις γυναίκες που διαπομπεύθηκαν

SOOC

Με μία απόφαση - σταθμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αφού αθώωσε ακόμη τρεις από τις συνολικά 32 γυναίκες που διαπομπεύθηκαν το 2012, με την ανάρτηση προσωπικών τους στοιχείων στο διαδίκτυο, έκρινε πως θα πρέπει να ανακληθούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εν λόγω γυναικών από το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών γυναικών υπέβαλαν στο δικαστήριο αίτημα για την ανάκληση της εισαγγελικής διάταξης σχετικά με την δημοσιοποίησης των στοιχείων τους, το οποίο και έγινε δεκτό από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Κατά την ίδια διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης σε βαθμό πλημμελήματος και οι τρεις γυναίκες. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική εισήγηση με την οποία προτάθηκε η αθώωση των γυναικών. Κατά την αγόρευσή του π εισαγγελικός λειτουργός δεν απέκλεισε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο οι εντελώς υποθετικοί "πελάτες" να προέβησαν σε κατάχρηση σε ασέλγεια, δεδομένης της βαριάς και εμφανούς τοξικοεξάρτησης των κατηγορουμένων.

«Η σημερινή αθώωση των τριών γυναικών αποτελεί μεγάλη νίκη, ακόμα κι ως επιστροφή στα αυτονόητα» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους στο NEWS247 οι συνήγοροι Χαρά Παπαγεωργίου και Κώστας Φαρμακίδης και πρόσθεσαν πως "οι γυναίκες δεν αθωώθηκαν απλώς απο την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, αλλά κρίθηκε επίσης ότι η κατάθεση του γιατρού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Σπ. Σαπουνά που βεβαίωσε την οροθετικότητα παραβιάζει τον νόμο, ότι η σύλληψη από τους αστυνομικούς βασίστηκε σε ανεπαρκή στοιχεία».

Παράλληλα, επισημαίνουν πως «αυτή η δίκη τελείωσε θετικά και μάλιστα ανακλήθηκε και η δημοσιοποίηση των στοιχείων των γυναικών που είχε διατάξει ο εισαγγελέας, ωστόσο πολλές γυναίκες περιμένουν ακόμα να δικαστούν».

Πηγή: News247

Διαβάστε επίσης:

«Να σταματήσουν οι αναρτήσεις προσωπικών δεδομένων οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών» ζητεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων