ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/12/2016 14:33 EET | Updated 11/12/2016 14:33 EET

Οι μουσικοί του δρόμου διαμαρτυρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με μουσική! «Δεν είμαστε επαίτες»

SOOC

Σήμερα, Κυριακή, η παραλία της Θεσσαλονίκης γέμισε με μουσικούς κι αυτό γιατί πληροφορίες θέλουν η Αστυνομία να έχει προσαγάγει μήνες πριν ένα μουσικό ο οποίος παρεπέμφθηκε στο Πταισματοδικείο προκειμένου να δικαστεί για επαιτεία.

Ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, μιλώντας στο protagon.gr υπογράμμισε: «Εμείς θέλουμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Όσο αυξάνεται η ανεργία, αυξάνονται και οι ανάγκες».

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα του στο Facebook ο Σύλλογος Μουσικών Β. Ελλάδος τόνιζε:

Από τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μακεδονία Παλλάς, ας γίνει μια συμβολική ''κατάληψη'' και ας πλημμυρίσει η παραλία με κάθε λογής μουσική.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ που στάλθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και κοινοποιήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

'' ... Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θα εξακολουθήσει στο μεταξύ να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει την δραστηριότητα των "μουσικών του δρόμου" και αποφασίσαμε, αντί άλλης διαμαρτυρίας, να καλέσουμε μια Κυριακή εν ευθέτω χρόνω τις διάφορες ομάδες μουσικών και άλλων καλλιτεχνών της πόλης, να παραταχθούνε στην παραλία και να παίζουν για τους περαστικούς μουσική, τραγούδια, θεατρικά κ.ά. Για μια Ελεύθερη Τέχνη, Ζωντανή Παραλία, Ανοικτή Πόλη, Αλληλέγγυα Κοινωνία. Οι αρχές θα είναι βέβαια ευπρόσδεκτες και ελπίζουμε να παραβρεθούν και να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα. ''

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή προς τον υπουργό Δη. Τάξης, Νίκο Τόσκα, είχε σταλεί εδώ και εβδομάδες ενώ είχε επίσης κοινοποιηθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Photo gallery Μουσική See Gallery