Πώς να κάνετε την Δευτέρα την αγαπημένη σας ημέρα της εβδομάδας

Ήρθε και πάλι αυτή η ώρα της ημέρας. Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι το Σαββατοκύριακο τελείωσε και αύριο, πρωί πρωί, πρέπει να μπεις ξανά στους ρυθμούς της πραγματικότητας. Τέρμα πια το χουχούλιασμα στο κρεβάτι, τέλος και ο «άπειρος» ελεύθερος χρόνος που μπορείς να εκμεταλλευτείς με όποιον τρόπο επιθυμείς.

Η αυριανή Δευτέρα όμως, όπως και κάθε Δευτέρα, μπορεί να γίνει λίγο καλύτερη. Κι εμείς σας προτείνουμε μερικούς ακόμα τρόπους:

Ξυπνήστε νωρίτερα

Ή οργανώστε τι θα φορέσετε, τι θα φάτε και τι θα πάρετε μαζί σας από το προηγούμενο βράδυ. Κανείς δεν θέλει να βιάζεται το πρωί, ούτε να αρχίζει την εβδομάδα του με άγχος. Είναι πολύ καλύτερο να ξυπνήσετε νωρίτερα και να απολαύσετε με ηρεμία τον καφέ σας, παρά να κοιμηθείτε λίγα λεπτά περισσότερο και να φύγετε από το σπίτι νηστικοί και νευρικοί. Στην Αγγλία, τους νευρικούς από την πείνα τους αποκαλούν «hangry» (hungry & angry). Δεν θες να γίνεις ένας από αυτούς.

Δείτε τα mail σας την Κυριακή

Κανείς δεν θέλει να διαγράφει δεκάδες e-mail που ελήφθησαν το Σαββατοκύριακο το πρωί της Δευτέρας. Πριν πάτε για ύπνο το βράδυ της Κυριακής διαγράψτε τα περιττά e-mail και κρατήστε τα πιο σημαντικά για την επόμενη μέρα. Στο γραφείο θα έχετε όλο τον χρόνο να τα δείτε με ησυχία και να απαντήσετε με προσοχή, ενώ θα είστε σίγουροι πως δεν παραλείψατε κάποιο πάνω στην βιασύνη σας να τα προλάβετε όλα μέσα στο πρώτο μισάωρο.

Απολαύστε χωρίς ενοχές το φαγητό

Όσοι ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα διατροφής τείνουν να επιλέγουν μια ημέρα της εβδομάδας όπου μπορούν να τρώνε ό,τι θέλει η καρδούλα τους χωρίς ενοχές. Αυτή την ημέρα την ονομάζουν cheat day και συνήθως πέφτει Κυριακή. Μόνο που οι Κυριακές προσφέρουν άλλα τόσα καλά -όπως ο ύπνος-. Θυσιάστε λοιπόν τα (βουτυρένια) brunch και ξεδώστε την Δευτέρα. Εναλλακτικά, κάντε κάθε ημέρα μια cheat day.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας στο τέλος της μέρας

Μια δύσκολη μέρα περνάει πιο εύκολα όταν έχετε να περιμένετε κάτι το βράδυ. Αποφύγετε να φορτώσετε την πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας με επιπλέον δουλειά για το σπίτι και εναλλακτικά χαλαρώστε παρακολουθώντας την αγαπημένη σας σειρά ή βγείτε για ένα απογευματινό ποτό με την παρέα σας. Αν καθιερώσετε μια ευχάριστη δραστηριότητα για το βράδυ της κάθε Δευτέρας, η μέρα θα γίνει η αγαπημένη της εβδομάδας.