ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/12/2016 07:11 EET | Updated 13/12/2016 07:12 EET

Οδηγός επιβίωσης. Πώς να βγείτε ζωντανοί από μια απαγωγή ή μια επίθεση

couple training martial arts on the beach. concept about sport and people
oneinchpunch via Getty Images
couple training martial arts on the beach. concept about sport and people

Έσο έτοιμος. Να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να προκύψει. Όταν είσαι προετοιμασμένος μπορεί να γλιτώσεις τη ζωή σου.

Η Daily Mail με τη βοήθεια ενός ειδικού σε θέματα ασφαλείας, του Bill Stanton, πρώην αστυνομικού στη Νέα Υόρκη, δίνει τέσσερις πρακτικές συμβουλές που μπορεί, αχρείαστες να είναι, να σώσουν τη ζωή σας.

Βασικό όλων είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι και σε εγρήγορση. Ελέγξτε τον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα εάν συμβεί κάτι και βρίσκεστε σε έναν έρημο δρόμο τότε τρέξτε μακρυά από την απειλή χτυπώντας παράλληλα τα σταθμευμένα οχήματα έτσι ώστε να χτυπήσει ο συναγερμός σε κάποια από αυτά και να τραβήξετε την προσοχή κάποιου.

Ύποπτο όχημα

Εάν χρειαστεί να μπείτε σε κάποιο άγνωστο όχημα και το προαίσθημά σας είναι αρνητικό, ο οδηγός σας φαίνεται παράξενος ή όποιο άλλο σημάδι σας προκαλέσει ανησυχία, ακολουθήστε το ένστικτό σας και φύγετε μακρυά.

Εάν όμως βρεθείτε μέσα σε ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός δεν ακολουθεί τις οδηγίες ή αρνηθεί να σταματήσει όταν του το ζητήσετε τότε με το κινητό σας στείλτε μήνυμα κάπου και καλέστε σε βοήθεια.

Βγάλτε ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως ένα στυλό και χτυπήστε τον οδηγό με δύναμη στον κρόταφο. Το σοκ και ο πόνος θα αναγκάσει τον οδηγό να πατήσει φρένο και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να δραπετεύσετε.

Επίθεση από άγνωστο

Εάν κάποιος σας επιτεθεί από πίσω χτυπήστε τον με τον αγκώνα στο στομάχι ή το στήθος και όπως θα δείτε και στο βίντεο με τη λαβή που θα του κάνετε θα αρπάξετε το χέρι του και θα τον ρίξετε κάτω στη συνέχεια απομακρυνθείτε από την απειλή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Εάν ο επιτιθέμενος σας πιάσει το χέρι κλοτσήστε τον στα γεννητικά και φύγετε μακρυά. Επίσης μπορείτε να με την παλάμη σας να του χτυπήσετε το λαιμό, τη μύτη και τον κρόταφο.

Χειροπέδες

Δεν είναι εύκολο και καλό είναι να μη βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση. Κάποιες χειροπέδες μπορούν ανοίξουν με την εισδοχή ενός λεπτού σύρματος, από συνδετήρα για παράδειγμα, σε μια εγκοπή. Χρειάζεται εξάσκηση.