Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει και ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τις εντολές»

Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει και ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τις εντολές»
to potami

«Το σημαντικό είναι να σταματήσουμε να βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να προωθήσουμε λύσεις για το κοινό καλό» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους δημοσιογράφους από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται, μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και την πορεία της διαπραγμάτευσης δήλωσε ότι «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει. Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει ότι θα ακολουθήσουν τις εντολές, ώστε να υπάρξει υπογραφή της δεύτερης αξιολόγησης και να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Νομίζω ότι ζούμε αρκετές εβδομάδες τώρα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι». Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η επίσκεψή του στην περιοχή ήταν προγραμματισμένη πολύ πριν τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα. «Δεν πρέπει να δημιουργούμε ένα προεκλογικό κλίμα που πρακτικά δεν υπάρχει και απλά εξυπηρετεί κάποιες πολιτικές δυνάμεις. Το σημαντικό είναι να ασχοληθούμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα αποφασίζει για όλα τα μεγάλα θέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητο καθώς «έχουμε πολλές αμφιβολίες για τους συγκεκριμένους ανθρώπους που χειρίζονται αυτή τη στιγμή τα εθνικά μας θέματα και τα θέματα Αμύνης».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι «η κυβέρνηση αρέσκεται στη δημιουργία αμφιβολιών, στη δημιουργία μικρών ρήξεων, έτσι ώστε στο παρά πέντε, όταν πια ο χρόνος εκπνέει, όταν έχουμε και γιορτές και ο κόσμος δεν θα έχει στραμμένη την προσοχή του προς την πολιτική, να πει ότι “αναγκαστικά, υπέγραψα”. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ρήξη και δε νομίζω ότι αυτές οι συναντήσεις που έχει ο Πρωθυπουργός αποσκοπούν σε τίποτα άλλο πέρα από το να επιβεβαιώσουν τις αποφάσεις του».

Τέλος σχολιάζοντας την αναγκαιότητα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι στο ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους, το ΔΝΤ στηρίζει τις ελληνικές θέσεις, ενώ οι Ευρωπαίοι δε το βάζουν μπροστά. «Στα υπόλοιπα ζητήματα έχουμε πιο πολλούς συμμάχους στην Ευρώπη. Αλλά έτσι είναι η διεθνής πολιτική και διπλωματία» υπογράμμισε.

Δημοφιλή