Τα 7 «μυστικά» κτίρια ανά τον κόσμο στα οποία δεν θα μπορέσετε ποτέ να μπείτε και όσα μάθαμε γι' αυτά

Τα 7 «μυστικά» κτίρια ανά τον κόσμο στα οποία δεν θα μπορέσετε ποτέ να μπείτε και όσα μάθαμε γι' αυτά

Μυστικές εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών, κέντρα επιστήμης και τεχνολογίας, αρχηγεία μυστικά λεσχών και αδελφοτήτων, ξενοδοχεία ή ακόμη και το στρατηγείο της πιο δημοφιλούς εταιρείας κατασκευής...παιχνιδιών με τα οποία όλοι έχουμε παίξει κάποια στιγμή.

Αυτά είναι 7 από τα τα «μυστικά» κτίρια ανά τον κόσμο που ακόμη και εάν κάποια από αυτά τα βλέπετε και μπορείτε να περάσετε απ' έξω, δεν θα καταφέρετε ποτέ να εισέλθετε:

7.«The tomb» (o τάφος).

Το αρχηγείο της μυστικής λέσχης φοιτητών του πανεπιστημίου Yale στο Connecticut των ΗΠΑ. Πρόκειται φυσικά για αδελφότητα Skulls and Βοnes, η οποία αποτελεί και αγαπημένο θέμα των απανταχού συνωμολοσιολόγων. Από αυτή φημολογείται πως έχουν «περάσει» από κορυφαίοι επιχειρηματίες έως πρόεδροι των ΗΠΑ και πως ως εκ τούτου, η μυστική αυτή πλέον κοινωνία ελέγχει από τον αμερικανικό στρατό μέχρι την ομοσπονδιακή τράπεζα και φυσικά την κυβέρνηση. Στο αρχηγείο εκτιμάται πως έχουν βρεθεί διάφορα περίεργα κειμήλια όπως πχ το κρανίο του θρυλικού αρχηγού της φυλής Chiricahua Apache, Geronimo έως ασημικά του Hitler αλλά και κλεμμένα φέρετρα στα οποία οι φοιτητές επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις.

6.«Hangar 18».

Δηλαδή το υπόστεγο για αεροπλάνα Νο18 στην αεροπορική βάση Wright-Patterson Air Force που σύμφωνα με τους συνομvσιολόγους σχετίζεται με εξωγήινη τεχνολογία. Το μόνο που ξέρουμε όμως στα σίγουρα είναι πως εντός του υπόστεγου γίνονται έρευνες που σχετίζονται με εξελιγμένης μορφής αεροναυπηγική και αεροπλοϊα κα σίγουρα η αεροπορία δεν αποκαλύπτει περί τίνος πρόκειται. Η πιο διάσημη υπόθεση δε στην οποία «εμπλέκεται» το Hangar 18 είναι το «Project Blue Book», μια κυβερνητική έρευνα για την ύπαρξη ή μη εξωγήινης ζωής που διεξήχθη τη δεκαετία του 1950. Μέρος αυτών των ερευνών εκτιμάται ότι βρίσκονται σε αυτό το κτίριο.

5.Το μυστικό αρχηγείο της Lego στη Δανία.

Γιατί ναι υπάρχει εκείνο το κτίριο που φαίνεται από μακριά με το τεράστιο lego στην είσοδο αλλά αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι υπάρχει και ένα δεύτερο κτίριο, μικρότερο όπου εργάζονται οι σχεδιαστές της εταιρείας το οποίο έχει φτιαχτεί έτσι για να περνά απαρατήρητο. Σε αυτό έχουν άδεια να εισέλθουν μόνο λίγο από τους σχεδόν 3.000 τοπικούς υπαλλήλους ενώ οι σχεδιαστές που έχουν πρόσβαση έχουν υπογράψει ρήτρα εχεμύθειας και δεν επιτρέπεται καν να μιλήσουν σε μέλη της οικογένειας τους για τη δουλειά τους. Η διαδικασία εισόδου στο κτίριο διαρκεί περίπου...30 λεπτά εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

...ή αλλιώς το «καταραμένο ξενοδοχείο» της Βόρειας Κορέας και παράλληλα το ψηλότερο εγκαταλελειμμένο κτήριο στον κόσμο, συνολικά 105 ορόφων. Πρόκειται για έναν ημιτελή ουρανοξύστης, σε σχήμα πυραμίδας που δεσπόζει στην Πιόνγιανγκ. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1987 και σταμάτησε το 1992 όταν η Βόρεια Κορέα υπέστη σοβαρή οικονομική κρίση εξαιτίας της πτώσης της ΕΣΣΔ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει προσπάθειες να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό. Μόλις πριν μερικές ημέρες πάντως ο τελευταίος όροφος φωτίστηκε και οι εικασίες είναι πολλές. Πάντως, ελάχιστοι έχουν εισέλθει στο κτίριο και γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί εντός αυτού.

3.Το Bureau 39.

Μια ακόμη μυστική τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα για την οποία όμως δεν υπάρχει ούτε μια επίσημα επιβεβαιωμένη φωτογραφία. Εκεί φαίνεται πως συγκεντρώνονται και συνεδριάζουν οι στενοί συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν και λαμβάνεται σειρά παράνομων, σύμφωνα με την CIA, αποφάσεων όπως λαθρεμπόριο όπλων, παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών και διεθνείς οικονομικές απάτες με ετήσια κέρδη 500 εκατ έως 1 δισεκ. δολαρίων.

2.Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βόρειας Κορέας.

Άνοιξε το 2015 και η κάτοψή του μοιάζει με ένα γιγαντιαίο άτομο. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μέσα σε περίπου έναν χρόνο, καθώς ο ηγέτης της χώρας βιαζόταν να παραδοθεί και για να επιταχύνει τους ρυθμούς επιστράτευσε για την κατασκευή χιλιάδες στρατιώτες. Τελικά παραδόθηκε το 2015 και σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει μεταξύ άλλων ένα εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας, αίθουσα εξομοίωσης σεισμού ενώ ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από φυσικές πηγές ενέργειας όπως αιολική, ηλιακή κ.α. Φυσικά πολλοί εκτιμούν πως εντός του Κέντρου, η πρόσβαση στο οποίο είναι περιορισμένη, εκπονούνται άκρως απόρρητα projects.

1.To Vauxhall Cross.

Χτίστηκε το 1994 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια το Λονδίνου και εκεί από όπου ο...James Bond παίρνει τον μισθό του. Και φυσικά είναι η έδρα των υπηρεσιών SIS και MI6. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του κτιρίου είναι παράνομη η φωτογράφιση του από πολίτες. Επίσης, φημολογείται πως το κτίριο έχουν καταγραφεί αρκετά περίεργα περιστατικά. Το 2000 δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο ο οποίος χρησιμοποίησε μια ρωσική ρουκέτα, το 2010 εντός του κτιρίου βρέθηκε νεκρός μέσα σε σακούλα κ.α. Πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι οι αποκαλούμενες clandestine operations (επιχειρήσεις που εκπονούνται από τις τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες εκτελούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να περνούν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό και φυσικά τον «εχθρό»). Μεταξύ αυτών, οι υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό το κτίριο, έχουν κατηγορηθεί πως οργάνωσαν από τη δολοφονία πρώην πρωθυπουργού του Κονγκό και τη χρηματοδότηση τζιχαντιστών της Al Qaeda έως πως σκηνοθέτησαν το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Δημοφιλή