ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2016 08:16 EET | Updated 16/12/2016 08:16 EET

Κατά συρροήν βιαστής στις ΗΠΑ σκότωνε γυναίκες φορώντας βραχιολάκι παρακολούθησης

Michael Buholzer1 / Reuters
An official demonstrates the wearing of an electronic monitoring ankle-bracelet in Bern November 26, 2009. The Swiss Federal Administrative Court approved the release of Roman Polanski on bail of 4.5 million Swiss francs ($4.49 million) together with supporting measures (deposit of identity papers, house arrest under electronic monitoring), while the film director fights extradition to the United States over a 1977 case of sex with a 13-year-old girl. REUTERS/Michael Buholzer (SWITZERLAND - Tags: CRIME LAW ENTERTAINMENT SOCIETY)

Οργή προκαλεί η είδηση ότι ένας κατά συρροήν βιαστής στην Καλιφόρνια, απήγαγε, κακοποίησε και σκότωσε τέσσερις γυναίκες ενώ φορούσε βραχιολάκι παρακολούθησης. Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος από τους δικαστές και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο.

Διαβάστε ακόμα:

Αποφυλακίσεις με «βραχιολάκι»: Πώς λειτουργεί το μέτρο, τα κενά ασφαλείας. Πώς απέδρασε η 43χρονη της Energa

Ο 47χρονος Στήβεν Γκόρντον δεν δίστασε να κατηγορήσει μάλιστα τις αρχές για τις πράξεις του, λέγοντας ότι δεν παρακολούθησαν ποτέ τις κινήσεις του. Έχοντας για συνεργό έναν επίσης κατάδικο, ο οποίος κινούνταν ελεύθερος έχοντας κόψει -σε αυτή την περίπτωση- το βραχιολάκι του, ο Γκόρντον προέβαινε σε φρικιαστικά εγκλήματα ανενόχλητος.

Τα στοιχεία του 47χρονου βρίσκονταν στο σύστημα παρακολούθησης ανθρώπων που έχουν κριθεί ένοχοι για σεξουαλικά εγκλήματα και φορούσε βραχιολάκι με ανιχνευτή GPS, ώστε οι αρχές να μπορούν να εντοπίζουν κάθε βήμα του. Για άγνωστους λόγους, οι αρχές δεν τον παρακολουθούσαν, παρόλο που τους ήταν γνωστός ήδη από το 1992.

Ο Γκόρντον είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για μια υπόθεση αρπαγής, αλλά και για μια άλλη υπόθεση κακοποίησης παιδιού κάτω των 14 ετών. Φορούσε βαρχιολάκι παρακολούθησης και στο παρελθόν, όμως είχε καταφέρει να το κόψει και να μετακινείται από Πολιτεία σε Πολιτεία.

Οι αρχές τον είχαν συλλάβει και έκριναν πως το σωστό θα ήταν να του ξαναφορέσουν βραχιολάκι, παρότι ο ίδιος είχε καταφέρει να αποδράσει στο παρελθόν. Τελικά ο Γκόρντον προέβη στα τελευταία εγκλήματα χωρίς να μπει καν στον κόπο να κόψει τον δεύτερο ανιχνευτή. Ο συνεργός του αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των αρχών στα τέλη του μήνα.