ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/12/2016 14:23 EET | Updated 16/12/2016 14:23 EET

Αξιωματούχος ΕΕ: Η λύση των βραχυπρόθεσμων μέτρων πρέπει να αναζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο

ASSOCIATED PRESS
European Union flags set of half staff outside the European Commission headquarters in Brussels, Belgium, Friday, July 15, 2016, paying tribute to victims of a truck attack at the France city of Nice. A large truck mowed through revelers gathered for Bastille Day fireworks in Nice, killing more than 80 people and sending others fleeing into the sea as it bore down for more than a mile (2 Km) along the Riviera city's famed waterfront promenade. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Στο πολιτικό επίπεδο, και όχι στο επίπεδο των τεχνοκρατών, θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από τις ενστάσεις που υπήρξαν στο πλαίσιο του Eurogroup σε σχέση με τα μέτρα κοινωνικού και φορολογικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα. Αυτό ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά πληροφορημένος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι από νομικής άποψης το ζήτημα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους που έχουν ήδη εγκριθεί από την ευρωζώνη, δεν συνδέεται με το ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων που ανήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από τη στιγμή που το κάθε κράτος- μέλος έχει τη δίκη του ανάγνωση της εκτίμησης στην οποία κατέληξαν οι θεσμοί, σε σχέση με τη συμβατότητα των πρόσφατων μέτρων της κυβέρνησης προς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, η επίλυση της διαφοράς θα έχει πολιτικό και όχι τεχνικό χαρακτήρα, προσέθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.