ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/12/2016 06:21 EET | Updated 16/12/2016 06:21 EET

Στις 13 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ

NurPhoto via Getty Images
Opening of the International Shipping Exhibition Posidonia 2016, in Athens, Greece, on June 6, 2016. Kyriakos Mitsotakis, leader of the main opposition party of New Democracy at the opening ceremony. In the exhibition participate more than 1,800 exhibitors from 89 countries and 20,000 expected visitors - professionals from the Greek and international maritime industry. (Photo by Panayiotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images)

Το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία κλείστηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, σε μια περίοδο όπου κανείς από τους δυο συμμετέχοντες δεν θα γνωρίζουν πως θα έχουν διαμορφωθεί τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, άλλα κυρίως εάν μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αν η χώρα θα βαδίζει σε ήρεμα νερά.

Πρόκειται ουσιαστικά για την δεύτερη κατ´ιδίαν συνάντηση του Προέδρου,της ΝΔ με την Γερμανίδα Καγκελάριο μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ένα ραντεβού γνωριμίας άλλα πολλοί σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι πρόκειται για ένα τετ α τετ ουσίας με το Βερολίνο να επιδιώκει τις επαφές και την ανταλλαγή απόψεων με τον αρχηγού του κόμματος που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ως το φαβορί για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια εδραίωσης του Πρωθυπουργικού προφίλ που επιχειρεί να χτίσει μέσα από τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο επαφές και μια ευκαιρία να μεταφέρει τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, το σχέδιο του για την έξοδο από την κρίση και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Το στίγμα των προθέσεων του πάντως έδωσε ο κ.Μητσοτακης τόσο στην παρέμβασή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όσο και στις συναντήσεις που είχε στο περιθώριο με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς και με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, στους οποίος παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα

εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας παράλληλα πως οι μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.