ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2016 03:41 EET | Updated 16/12/2016 03:41 EET

Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Murad Sezer / Reuters
A European Union (L) and Turkish flag fly outside a hotel in Istanbul, Turkey, May 4, 2016. REUTERS/Murad Sezer/File Photo

Εντολή για τη διοργάνωση Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας μέσα στον επόμενο μήνα, έδωσαν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ε.Ε., σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Ντ. Τουσκ ανέφερε πως συζητήθηκε η πιθανότητα διοργάνωσης μιας Συνόδου Κορυφής μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των τουρκικών αρχών.

«Νομίζω, μπορούμε να πούμε πως λάβαμε την εντολή να διοργανώσουμε μια τέτοια συνάντηση μέσα στον επόμενο μήνα. Χωρίς ημερομηνία, αλλά με ξεκάθαρη πρόθεση να συνεχίσουμε το διάλογο με την Τουρκία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε πως, παρ' όλο που δεν έχει ολοκληρωθεί η εκπλήρωση όλων των κριτηρίων για την κατάργηση της βίζας, υπάρχουν αρκετά θέματα που θα δικαιολογούσαν μια τέτοια πρωτοβουλία, όπως η τελωνειακή ένωση και το μεταναστευτικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)