ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2016 17:21 EET | Updated 16/12/2016 17:21 EET

Washington Post: Το FBI συμμερίζεται την εκτίμηση της CIA πως η Ρωσία παρενέβη για να βοηθήσει τον Τραμπ να νικήσει

Shannon Stapleton / Reuters
U.S. President-elect Donald Trump speaks at the USA Thank You Tour event at the Wisconsin State Fair Exposition Center in West Allis, Wisconsin, U.S., December 13, 2016. REUTERS/Shannon Stapleton

Ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, και ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (Director of National Intelligence) , Τζέιμς Κλάπερ, στηρίζουν την εκτίμηση της CIA πως η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016 εν μέρει για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει την προεδρία, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η στήριξη του Κόμεϊ στην εκτίμηση της CIA υποδεικνύει πως οι επικεφαλής των υπηρεσιών συμφωνούν όσον αφορά στις ρωσικές προθέσεις, εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς κάποιων βουλευτών πως το FBI διαφωνούσε με τη CIA. «Νωρίτερα μέσα σε αυτή την εβδομάδα, συναντήθηκα χωριστά με τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, και τον DNI, Τζιμ Κλάπερ, και υπάρχει ισχυρή ομοφωνία μεταξύ μας όσον αφορά στην έκταση, τη φύση και τους σκοπούς της ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές» ανέφερε ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, σε μήνυμά του προς το προσωπικό της υπηρεσίας, σύμφωνα με αξιωματούχους που το είδαν.

«Οι τρεις μας επίσης συμφωνούμε πως οι οργανισμοί μας, μαζί με άλλους, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ολοκλήρωση της διερεύνησης αυτού του ζητήματος, που ζητήθηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα και της οποίας ηγείται ο DNI» αναφέρεται στο μήνυμα του Μπρέναν. Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών περί δραστηριότητας Ρώσων χάκερ.

H CIA και το FBI αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια.