Τα 5 μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων

Τα 5 μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που θα σας βάλουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων

Οι Αθηναίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που αρχίζουν να οργανώνουν από τον Αύγουστο το ταξίδι που θα κάνουν τα Χριστούγεννα και σε αυτούς που πιστεύουν η Αθήνα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο.

Όχι πως δεν μας αρέσουν τα ταξίδια και οι στολισμένες ευρωπαϊκές πόλεις, κάθε άλλο, αλλά εμείς ανήκουμε κατά βάση στη δεύτερη κατηγορία.

Γιατί όταν πιάνουν τα μεγάλα κρύα και η πρωτεύουσα βάζει τα γιορτινά της και ανάβει τα λαμπιόνια της, το να περπατάς στους δρόμους της Αθήνας τυλιγμένος στο χοντρό παλτό σου και αγκαζέ με ένα ή και περισσότερα αγαπημένα πρόσωπα, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά Βιέννη και κανένα Παρίσι. Πείτε μας υπερβολικούς, εμείς θα προτιμήσουμε το «ρομαντικοί».

Το καλύτερο κομμάτι αυτών των ατελείωτων γιορτινών περιπλανήσεων στο κέντρο της πόλης, ωστόσο, είναι οι επισκέψεις στα μπαρ. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες σε χρονική διάρκεια ούτε να βγαίνεις από αυτά παραπατώντας (όχι πως θα σας κρίνουμε). Η καλύτερη στρατηγική είναι να κάνεις ένα διάλειμμα ανά μία-μιάμιση ώρα βόλτας, να μπαίνεις μέσα σε ένα όμορφο, στολισμένο μπαρ με καλά ποτά και ζεστή ατμόσφαιρα, να κάθεσαι στη γεμάτη θαλπωρή μπάρα του, να απολαμβάνεις το ρόφημα, αλκοολούχο και μη, της αρεσκείας σου, να λικνίζεσαι στη μουσική και, αφού ανακτήσεις δυνάμεις και χριστουγεννιάτικο mojo, να βγαίνεις πάλι στους αθηναϊκούς δρόμους και να συνεχίζεις τη βόλτα σου κάτω από τα φώτα της πόλης.

Για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, βγήκαμε στο κέντρο της Αθήνας και κάναμε την πιο χριστουγεννιάτικη «μπαρότσαρκα», προκειμένου να επιλέξουμε τα καλύτερα μπαρ της πόλης που θα σας προσφέρουν ακριβώς ό,τι περιγράψαμε παραπάνω. Και έπειτα από προσεκτική δοκιμή και με την σφραγίδα του πνεύματος των Χριστουγέννων, σας παρουσιάζουμε τους 5 φιναλίστ της καρδιάς μας.

Καλές χριστουγεννιάτικες βόλτες σε όλους.

Noel

Το Noel βρίσκεται δικαιωματικά πρώτο και καλύτερο σε αυτή την λίστα με τα μπαρ της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτεί ΄κανείς κατά την διάρκεια των γιορτών.

Το Noel, αν και στηρίζει τα Χριστούγεννα όλο τον χρόνο (από όπου κι αν προέρχονται), έχει «φορέσει» ήδη τα πολύ γιορτινά του από το τέλος Νοεμβρίου με μία διακόσμηση υπερπαραγωγή, με το αντίστοιχο hashtag για τα social media (#noelves), εορταστικά ποτά και πολλές διαφορετικές θεματικές βραδιές που ανακοινώνονται στην σελίδα του Noel στο Facebook. Μείνετε συντονισμένοι για ένα πολύ χριστουγεννιάτικο Noel.

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα

The Clumsies

Το μπαρ που βρέθηκε στην 9η θέση των 50 καλύτερων μπαρ σε όλο τον κόσμο για το 2016, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Tο «The Clumsies», το οποίο άνοιξε πριν από δύο χρόνια και πλέον αποτελεί συνήθεια για το κέντρο της Αθήνας, αφού προσφέρει από καφέ και ποτό, μέχρι φαγητό και brunch, έχει κρεμάσει λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα δώρα και σας περιμένει για να πιείτε το ποτό σας. Αν και δεν έχει ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη εκδήλωση για τις ημέρες των γιορτών, το «The Clumsies» είναι ιδανικό για μία στάση ανάμεσα στα ψώνια ή για να πιείτε ένα κοκτέιλ το βράδυ.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Odori Vermuteria Di Atene

Το Odori φέτος μπήκε δυναμικά στις επιλογές μας, για τα μπαρ του κέντρου της Αθήνας. Αν και δεν θα κάνει κάποιο συγκεκριμένο happening μέσα στις γιορτές και η χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του είναι λιτή, είναι σίγουρα μία στάση που πρέπει να κάνει όποιος επιλέξει να κάνει το απόλυτο bar crawling των Χριστουγέννων. Εκεί, άλλωστε, η μουσική είναι όσο δυνατά πρέπει, τα κοκτέιλ πολλά, το brunch και οι πίτσες λαχταριστά και οι ευκαιρίες για Instagram posts ακόμα περισσότερες.

Σκουλενίου 2, Αθήνα

The Gin Joint

Από τις πλέον σταθερές αξίες στη καρδιά της πόλης για όταν χρειάζεσαι μια καλή μπάρα για να ξαποστάσεις το ταλαίπωρο κορμί σου μετά από μια δύσκολη μέρα και να απολαύσεις μία από τις εντυπωσιακότερες ποικιλίες τζιν συνοδεία εξαιρετικής μουσικής, το Gin Joint έβαλε και φέτος τα γιορτινά του (και ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βάθος της στοάς του) και σας περιμένει στην ολόφωτη, ζεστή γωνιά του στην πλατεία Καρύτση, κάθε μέρα από τις 6-7 το απόγευμα και μετά. Εκεί θα βρείτε κάθε λογής τζιν, σερβιρισμένα με κάθε λογής τρόπο, χωρίς όμως υπερβολές και φιοριτούρες, μουσική που κινείται σε ήχους μπλουζ, τζαζ, old school και rock'n'roll, ωραίο κόσμο και μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει τη θαλπωρή ενός οικείου στεκιού και το cool κλίμα ενός αυθεντικού ποτάδικου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα του μαγαζιού, του οποίου τα πάρτυ και τα θεματικά events είναι, ούτως ή άλλως, σταθερή εγγύηση διασκέδασης.

Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα

The Trap

Μπορεί να μην το πιάνει το μάτι σου, καθώς βρίσκεται μέσα στη στοά της Όθωνος, κρυμμένο από καφετέριες και ταμπέλες. Είναι όμως μία από τις καλύτερες νέες αφίξεις στον χάρτη των μπαρ της Αθήνας και μάλιστα μία που αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό -και για πολύ καλό λόγο. Λαχταριστά κοκτέιλ, ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης, καλή μουσική και όλα αυτά σε ένα σκηνικό που θυμίζει τη λάμψη και την ρετρό χλιδή '20s, λουσμένο από το φως των λαμπιονιών που κρέμονται πάνω από τη στοά. Για το μήνα Δεκέμβριο το The Trap ντύνεται στα χρώματα του Miracle (του χριστουγεννιάτικου pop-up που ξεκίνησε από τον ιδρυτή της εταιρίας Cocktail Kingdom, Greg Boehm, και τους συνεργάτες του τo 2014 στη Νέα Υόρκη) με την κάθε λεπτομέρεια στη μουσική, τη διακόσμηση και τα signature cocktails να μεταφέρουν το αυθεντικό Νεοϋορκέζικο Christmas Spirit. Τα event θα εναλλάσσονται σχεδόν καθημερινά, με guest bartendings, take overs, και διάφορα bazaar, ενώ τα εποχιακά ποτά θα πάρουν το ρόλο των 11 θαυμάτων των Χριστουγέννων. Περίπλοκα signature cocktails, με housemade συστατικά, σε ποτήρια που θα θέλετε να πάρετε στο σπίτι σας.

Όθωνος 10, Αθήνα

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson