ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/12/2016 11:39 EET | Updated 17/12/2016 11:39 EET

Την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Nea Dimokratia

Την ανάγκη η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας να χτυπά στην Περιφέρεια και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή στον Δήμο Μύκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από σήμερα, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο δικός σας δήμος πρέπει να μπει στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, καθώς η καρδιά της αναπτυξιακής Ελλάδας πρέπει να χτυπά στην Περιφέρεια και όχι μόνο στα αστικά κέντρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε από το χωριό Σμίνθη, έδρα του δήμου Μύκης, την πίστη του στην πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας, την οποία εγκαινίασε όπως είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1991, στη Θράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μύκης, παρουσία των δημοτικών συμβούλων και τοπικών φορέων, όπου και άκουσε τα προβλήματα του ορεινού αυτού δήμου της Ξάνθης. Στη συνέχεια εγκαινίασε τα νέα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην περιοχή, όπου τόνισε ότι σημαντική προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελεί η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ αποκαθιστά τους παραδοσιακούς δεσμούς της με τη μειονότητα στη Θράκη και υποσχέθηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοιχτή, προκειμένου να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής. Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ περιοδεύει με τοπικά στελέχη της ΝΔ σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη φορέων της Κομοτηνής.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, ο οποίος αφού εξήρε την δουλειά των εργαζομένων στην ανάδειξη της σπάνιας πολιτιστικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς, τόνισε: «Κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι γεμάτη από σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς. Εδώ, αυτό το μικρό, αλλά εξαιρετικά ποιοτικό μουσείο, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, γιατί ο πολιτισμός σε συνδυασμό με τον τουρισμό αποτελούν την αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε από τις αρχαιολόγους στα σπάνια ομορφιάς αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου. Εντυπωσιασμένος, μάλιστα, μπροστά σε μια μαρμάρινη στήλη που ρυθμίζει τις αγοραπωλησίες της εποχής και χρονολογείται περί τα 400 π.Χ., ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαριτολογώντας: «Αυτή πρέπει να είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ της εποχής!».