ΔΙΕΘΝΕΣ
19/12/2016 05:45 EET | Updated 19/12/2016 05:46 EET

Παππάς: Φαντασιώσεις Μητσοτάκη τα περί πρόωρων εκλογών. Αποκούμπι του Σόιμπλε η ΝΔ

Sooc

Τα σενάρια για πρόωρες κάλπες είναι «φαντασιώσεις του κ. Μητσοτάκη δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στον ΑΝΤ1, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ «αποκούμπι του Σόιμπλε στην Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Παππάς δήλωσε βέβαιος ότι θα καλυφθούν βασικές ανάγκες τους, ενώ πολλά χρήματα θα επιστρέψουν στην αγορά.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι 1.600.000 συνταξιούχοι θα έχουν αυτό το βοήθημα, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί «τη 13η σύνταξη να τη δώσει και τον επόμενο χρόνο». Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι με τα χρήματα αυτά «δεν γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν από το 2011 και μετά», αλλά είναι βέβαιο, όπως είπε, ότι αποτελεί μια ανακούφιση.

«Πιστεύουμε βαθιά ότι οι περισσότεροι συνταξιούχοι το αξιολογούν ως κάτι θετικό», τόνισε ο υπουργός, ζητώντας να σταματήσουν οι γενικεύσεις και η καταστροφολογία. «Όταν έχουμε υπεραπόδοση είναι στην κρίση της κυβέρνησης πώς θα την διαθέσει. Είναι ανηθικότητα την υπεραπόδοση να την δίνουμε εκεί που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη;» διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε είναι στην ίδια γραμμή. «Αυτοί που επιμένουν ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα, λιγοστεύουν όλοι και περισσότερο» είπε ο κ. Παππάς