Σε χρήστες ναρκωτικών επικεντρώνονται οι έρευνες για την πυρπόληση περιπτέρου στα Εξάρχεια

Σε χρήστες ναρκωτικών επικεντρώνονται οι έρευνες για την πυρπόληση περιπτέρου στα Εξάρχεια
YouTube/Alpha

Σε βίντεο που κατέγραψε τη δράση των ατόμων που πυρπόλησαν το απόγευμα του Σαββάτου περίπτερο στα Εξάρχεια επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι έρευνες στρέφονται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, έξω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

Από βίντεο που έχουν στην κατοχή τους αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφηκαν τρία άτομα, τα οποία περπατούσαν με δυσκολία και προσέγγισαν το περίπτερο. Εκείνη τη στιγμή ένας από τους υπαλλήλους από το Μπαγκλαντές βγήκε έξω και άνοιξε διάλογο μαζί τους. Η συζήτηση ήταν έντονη, όπως αποτυπώνεται στις εικόνες, με τους δράστες να χτυπούν στο κεφάλι και το πρόσωπο τον υπάλληλο. Έπειτα απέσπασαν κάποια εμπορεύματα και χρήματα και απομακρύνθηκαν από το χώρο.

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο υπάλληλος μπήκε ξανά στο περίπτερο, ξέσπασε πυρκαγιά, που προκάλεσε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης. Η φωτιά έσβησε μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχείρησε στο σημείο με 3 οχήματα και 9 άνδρες. Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν πήρε εξιτήριο.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ανέλαβαν την υπόθεση, αμφιβάλλουν πως πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς το συγκεκριμένο περίπτερο δεκάδες φορές έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» κατά τη διάρκεια επεισοδίων που εξελίσσονται στην περιοχή, χωρίς ποτέ να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Εξαιτίας αυτής της «αμφιβολίας» τις έρευνες για το περιστατικό ανέλαβαν στελέχη του τοπικού τμήματος ασφαλείας και όχι η Κρατική Ασφάλεια, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση που υπήρχαν ενδείξεις ότι η επίθεση και ο εμπρησμός τοποθετούταν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν κατάθεση από τον υπάλληλο αλλά και από τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες του περιπτέρου.

Μερικές ώρες αργότερα, στις 21:50 το βράδυ του Σαββάτου, μία ομάδα 20-30 κουκουλοφόρων επιτέθηκε εκτοξεύοντας τουλάχιστον 10 βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διακόπηκε και στα δύο ρεύματα για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη 01:55 τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου 15 κουκουλοφόροι, εμφανίστηκαν από την οδό Διδότου και εκτόξευσαν πέντε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Και στις δύο επιθέσεις δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Δημοφιλή