«Έδιναν τις αστείες ατάκες μου στους άντρες»: Το Hollywood δεν αγαπούσε πάντα την Emma Stone

Actress Emma Stone arrives at the 8th Annual Governors Awards in Los Angeles, California, U.S., November 12, 2016.  REUTERS/Mario Anzuoni
Actress Emma Stone arrives at the 8th Annual Governors Awards in Los Angeles, California, U.S., November 12, 2016. REUTERS/Mario Anzuoni

Η Emma Stone είναι μία από τις πιο πραγματικά αστείες ηθοποιούς στο Hollywood, τόσο στις ταινίες όσο και στη πραγματική ζωή, σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι. Το Hollywood την αγαπά. Και η Ακαδημία σίγουρα θα την αγαπήσει φέτος, καθώς η ερμηνεία της στο «La La Land» (που βγαίνει από σήμερα, 22/12, στις ελληνικές αίθουσες) πάει καρφωτή για Όσκαρ.

Ούτε όμως η αγαπημένη Stone κατάφερε να γλιτώσει από το αιώνιο καθεστώς διακρίσεων της βιομηχανίας του κινηματογράφου, και αυτό γιατί είναι μια γυναίκα με ισχυρές απόψεις. Σοκαριστικό, ναι, το ξέρουμε. Η 28χρονη ηθοποιός, που φιγουράρει στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Rolling Stone, είπε στο περιοδικό πως κατάφερε να βρει τη φωνή της ως καλλιτέχνης μέσα από ταινίες όπως το μιούζικαλ του Damien Chazelle -που αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής ηθοποιού που παλεύει να γίνει γνωστή στο χώρο του θεάματος- αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο εύκολα για αυτήν.

«Υπήρξαν φορές στο παρελθόν, όταν γύριζα μια ταινία, που μου είχαν πει πως εμποδίζω τη διαδικασία με το να λέω τη γνώμη μου ή κάποια ιδέα μου», είπε η Stone, προσθέτοντας πως, μερικές φορές, οι σκηνοθέτες έπαιρναν τις έξυπνες ατάκες που είχε στην ταινία και τις έδιναν στους άντρες συμπρωταγωνιστές της.

«Δίσταζα να πω πως αυτό συνέβαινε επειδή ήμουν γυναίκα, αλλά υπήρξαν φορές που αυτοσχεδίαζα, αυτοί γελούσαν με το αστείο μου και έπειτα το έδιναν στον άντρα συμπρωταγωνιστή μου. Μου έπαιρναν το αστείο και το έδιναν αλλού», παραδέχτηκε. «Ή άλλες φορές έλεγα “Πραγματικά δεν πιστεύω πως αυτή η ατάκα θα λειτουργήσει καλά” και μου έλεγαν “Απλά πες την, απλά πες την, αν δεν λειτουργήσει θα την κόψουμε” και δεν την έκοβαν και όντως δεν λειτουργούσε!».

Η Stone πήγε σε εκατοντάδες οντισιόν πριν τελικά πετύχει τον ρόλο που θα την έβαζε για τα καλά στο χολιγουντιανό χάρτη (την Jules του «Superbad», το 2007). Έκτοτε αφοσιώθηκε στο επάγγελμά της, δούλεψε πολύ σκληρά και κατάφερε να πετύχει. Μέχρι σήμερα έχει προταθεί για 3 Χρυσές Σφαίρες και 1 Όσκαρ και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα προταθεί και φέτος για το «La La Land». Παρότι όμως νιώθει σίγουρα κολακευμένη, η Stone δεν αφήνει όλες αυτές τις τιμές να την παρασύρουν.

«Προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι», είπε στο Rolling Stone. «Απλά συγκεντρώνομαι σε αυτό που πρέπει να κάνω κάθε στιγμή και δεν σκέφτομαι απαραίτητα το που μπορεί να οδηγήσει».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Rolling Stone.