ΔΙΕΘΝΕΣ
26/12/2016 09:55 EET | Updated 26/12/2016 09:55 EET

Η εξαφάνιση πέντε παιδιών ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν θα σας αφήσει να κοιμηθείτε

YouTube

Μια υπόθεση εξαφάνισης πέντε παιδιών από το Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών τα Χριστούγεννα του 1945 συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά ακόμα και σήμερα.

Τα παιδιά της οικογένειας Σόντερ υποτίθεται πως κάηκαν ζωντανά όταν το σπίτι τους έπιασε φωτιά, όμως στοιχεία δείχνουν πως πιθανότατα να έχουν πέσει θύματα απαγωγής και ίσως να βρίσκονται ακόμα εν ζωή. Την ιστορία, η οποία εμπλέκει μέσα τις πολιτικές διαφορές, την μαφία, την διαφθορά των τοπικών αρχών και την εκδίκηση, προσπαθεί να αναβιώσει το BuzzFeed σε νέο του βίντεο.

Ο εφιάλτης για τον Τζωρτζ και την Τζένι Σόντερ, γονείς μιας εννιαμελούς οικογένειας, άρχισε την νύχτα της 25ης Δεκεμβρίου. Οι ίδιοι ξύπνησαν από πυκνούς καπνούς που περικύκλωναν τα κρεβάτια τους και αμέσως έτρεξαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να βγουν από το σπίτι τους που είχε αρπάξει φωτιά. Τέσσερα από αυτά κατάφεραν να βγουν ζωντανά, όμως τα άλλα πέντε, τα οποία κοιμόντουσαν στον δεύτερο όροφο, ήταν άφαντα.

Μια σκάλα που είχαν στην αυλή του σπιτιού και με την οποία θα προσπαθούσαν να πλησιάσουν τα παράθυρα του πάνω ορόφου είχε εξαφανιστεί, ενώ τα αυτοκίνητά τους, είχαν ακινητοποιηθεί. Οι γονείς μάταια τα αναζητούσαν και τελικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι, χωρίς να γνωρίζουν την τύχη του 14χρονου Μόρις, της 12χρονης Μάρθα, του εννιάχρονου Λούις, της οκτάχρονης Τζένι και της πεντάχρονης Μπέτι.

Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς μέσα σε μόλις 45 λεπτά. Κάποια από τα παιδιά που σώθηκαν είχαν τρέξει σε γειτονικά σπίτια για να καλέσουν την Πυροσβεστική, όμως οι τηλεφωνικές γραμμές σε όλη την γειτονιά είχαν μπλοκαριστεί. Είχαν αναγκαστεί λοιπόν να τρέξουν να βρουν τον ίδιο τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για να ζητήσουν βοήθεια, όμως τα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο... επτά ώρες μετά, παρόλο που η απόσταση δεν ξεπερνούσε τα πέντε χιλιόμετρα.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ίχνη των παιδιών δεν βρέθηκαν ποτέ. Αν και μετά την καύση των νεκρών, απομένουν ορισμένα ίχνη οστών, οι αρχές θεώρησαν πως τα παιδιά κάηκαν ζωντανά και η φωτιά έλιωσε ακόμα και τα οστά τους, γεγονός που αργότερα διαψεύστηκε. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές αρνούνταν να διερευνήσουν τι συνέβη στα παιδιά, με τους γονείς να πιστεύουν πως έχουν απαχθεί.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Τζωρτζ Σόντερ ήταν Ιταλοαμερικανός -πιθανότατα πρώην μαφιόζος- και δεν στήριζε τον Μπενίτο Μουσολίνι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ιταλούς μετανάστες που διέμεναν στην πόλη. Όπως είχε μάλιστα αποκαλύψει, είχε δεχτεί απειλές από έναν άνδρα, υποστηριχτή του Μουσολίνι, ότι το σπίτι του «θα γίνει καπνός» και τα παιδιά του «θα καταστρέφονταν».

Αυτά, και άλλα στοιχεία που αναφέρονται αναλυτικά στο βίντεο έχουν οδηγήσει κάποιους σήμερα να θεωρούν πως η φωτιά δεν ήταν ατύχημα, αλλά εμπρησμός, και ότι μερικά από τα παιδιά είναι ακόμα ζωντανά.