Οι διάλογοι των εκβιαστών: «Αν δεν δώσεις τα λεφτά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα»

Οι διάλογοι των εκβιαστών: «Αν δεν δώσεις τα λεφτά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα»
Eurokinissi

Συνομιλίες ανάμεσα στα μέλη τουκυκλώματος εκβιαστών με θύματα αγοραστές και πωλητές ακινήτων κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ.

«Πρωταγωνιστές» στις συνομιλίες είναι ένας 69χρονος μεσίτης, ο 46χρονος γιος γνωστού τραγουδιστή και άτομα που αναλάμβαναν τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των θυμάτων.

Στις 2 Οκτωβρίου 2016 ένας 49χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είχε «προσληφθεί» από τον 46χρονο γιο του τραγουδιστή, επικοινωνεί με τη σύζυγο κατασκευαστή ακινήτου προκειμένου να πείσει τον άντρα της να δώσει τα χρήματα που απαιτούσαν.

«Αν δεν δώσει τα λεφτά το λαμόγιο θα απαγάγω την κόρη του, θα τη δώσω στους Πακιστανούς και να δω πως θα τη βρείτε μετά. Και τον άντρα αν τον βρεις, δεν θα τον αναγνωρίζεις. Αν δεν πάτε μέχρι αύριο το απόγευμα τα λεφτά στο γραφείο του Π……, μετά θα αρχίσουν τα παρατράγουδα», είπε απειλητικά ο 49χρονος που λειτουργούσε για λογαριασμό του 69χρονου μεσίτη.

Το θύμα έδωσε 7.000 ευρώ στον 69χρονο μεσίτη, ενώ άλλες 4.000 ευρώ έδωσε ο αγοραστής του ακινήτου.

Στις 24 Οκτωβρίου το ίδιο άτομο επικοινωνεί με τον κατασκευαστή άλλου ακινήτου και του λέει χαρακτηριστικά: «Θα πάθεις ότι έπαθε ο Γιάννης ο συνάδελφός σου» εννοώντας τον προηγούμενο κατασκευαστή που υπέκυψε στις απειλές.

Στις 8 Νοεμβρίου επικοινωνεί με τον γιο του κατασκευαστή για τον ίδιο λόγο: «Αποστόλης λέγομαι. Με ενημέρωσε ότι είχες την καλή πρόθεση να τακτοποιήσεις την οφειλή. Εγώ έχω αγοράσει το χρέος και είναι στα δικά μου χέρια. Έδωσα κάποια χρήματα και έχω τιμολόγια αγοράς του χρέους. Εάν μέχρι την Παρασκευή, 11-11-2016 και ώρα 20:00 δεν δώσεις 9.000 ευρώ στο γραφείο, θα υπάρχουν συνέπειες στον πατέρα σου».

Πατέρας και γιος δεν υποκύπτουν στις απειλές και τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου άγνωστοι ανατινάζουν το αυτοκίνητο του κατασκευαστή στο Περιστέρι.

Την επόμενη μέρα, ο γιος του τραγουδιστή επικοινωνεί με τον 49χρονο «πελάτη» του, στο γυμναστήριο που διατηρούσε, προκειμένου να συνεχίσει τις απειλές στον κατασκευαστή με πιο έντονο και σκληρό τρόπο: «Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή».

Ο «τηλεφωνητής» το κάνει λέγοντας στο θύμα: «Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή».

Στις 18 Νοεμβρίου, ο 49χρονος επικοινωνεί και με τον γιο του κατασκευαστή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παντελάκο; Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα 20:00 ώρα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με την μανικιουρίστα. Σας παρακολουθούμε δέκα μέρες».