ΔΙΕΘΝΕΣ
28/12/2016 06:26 EET | Updated 28/12/2016 08:06 EET

Το Κρεμλίνο δεν επιβεβαιώνει ότι Αγκυρα και Μόσχα συμφώνησαν σε πρόταση για γενική εκεχειρία στη Συρία

GEORGE OURFALIAN via Getty Images
(Photo credit should read GEORGE OURFALIAN/AFP/Getty Images)

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το ρεπορτάζ του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, σύμφωνα με το οποίο η Άγκυρα και η Μόσχα έχουν συμφωνήσει σε μία πρόταση για γενική εκεχειρία στη Συρία την ώρα που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωνε ότι η χώρα του έχει προετοιμάσει μία τέτοια πρόταση.

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση αυτή τη στιγμή. Δεν διαθέτω επαρκείς πληροφορίες", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

"Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους τούρκους συναδέλφους μας για να συζητήσουμε διάφορες λεπτομέρειες για τις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στην Αστάνα", είπε ο ίδιος αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία τις οποίες η Ρωσία θέλει να διοργανώσει στο Καζακστάν.

"Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της αναζήτησης μίας πολιτικής λύσης για τη Συρία".

Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε "αδύνατη" μία ειρηνευτική μετάβαση στη Συρία, η οποία θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στην κυβέρνηση καθώς η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να την κάνει αποδεκτή.