ΔΙΕΘΝΕΣ
28/12/2016 11:25 EET | Updated 28/12/2016 11:45 EET

Το σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla προβλέπει τα τροχαία ατυχήματα πριν συμβούν

Toν Σεπτέμβριο η Tesla ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναβαθμίσει την τεχνολογία αυτόματου πιλότου στα αυτόνομα οχήματά της με νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας, τα οποία θα αποσκοπούν στην πρόληψη συγκρούσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερο δημοσίευμα του BBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει τότε ότι τα αυτοκίνητα της Tesla θα κάνουν σύντομα μεγαλύτερη χρήση του ενσωματωμένου στο όχημα ραντάρ για τον έγκαιρο εντοπισμό εμποδίων και ότι είναι επίσης σε θέση να ειδοποιούν τους οδηγούς ώστε να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο όταν έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία του αυτόματου πιλότου.

via GIPHY

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφηκε από κάμερα η πρώτη στιγμή κατά την οποία το σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla προέβλεψε μία δραματική συντριβή, λίγα δευτερόλεπτα προτού αυτή λάβει χώρα.

Όπως αναφέρει το Russian Today, η σφοδρή σύγκρουση συνέβη σε έναν αυτοκινητόδρομο στην Ολλανδία, όταν ένα όχημα, μπροστά από το αυτοκίνητο της Tesla επιτάχυνε στην προσπάθειά του να προσπεράσει ένα SUV. Τελικά τα δύο οχήματα εξετράπησαν της πορείας τους και συγκρούστηκαν, ενώ οι οδηγοί τους στάθηκαν τυχεροί καθώς διέφυγαν από το τροχαίο ατύχημα χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Το βίντεο δείχνει πώς το σύστημα αυτόματου πιλότου της Τesla προειδοποίησε τον οδηγό προτού συμβεί η σύγκρουση.

Σύμφωνα με το Mashable το βίντεο με το συγκλονιστικό στιγμιότυπο αναρτήθηκε πρώτο στο Twitter από τον Hans Noordsij. Όπως ανέφερε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι η λειτουργία του συστήματος αυτόματου πιλότου της Tesla προέβλεψε τη συντριβή, αλλά ότι ήταν σε θέση να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν μπροστά από το σημείο που κινούνταν ο οδηγός. Το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος ενεργοποιήθηκε, όπως υποστηρίζει ο Noordsij, προτού καν προλάβει να κάνει κάτι ο ίδιος.