ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/12/2016 08:11 EET | Updated 29/12/2016 08:11 EET

Συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται πως εντόπισαν βάση πειραματικών αεροσκαφών των Ναζί στην Ανταρκτική

Grant Dixon via Getty Images
Wilkes Land, Antarctica, Antarctica

Οι θεωρίες συνωμοσίας περί διαφυγής της ναζιστικής ελίτ σε μυστικές βάσεις στην Ανταρκτική μετά το τέλος του πολέμου, όπου υπήρχαν πειραματικά αεροσκάφη- «UFO» με απίστευτες δυνατότητες (άγνωστα «Wunderwaffen» - «θαυματουργά όπλα», με τα οποία ο Αδόλφος Χίτλερ ήλπιζε να κερδίσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) υπάρχουν εδώ και δεκαετίες- και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο παραμένουν στην ιστορική μνήμη οι Ναζί και όσο συνεχίζει να υφίσταται ο αιώνιος παγετώνας της αφιλόξενης ηπείρου. Γενικότερα, αξίζει να σημειωθεί πως η Ανταρκτική συναρπάζει δικαίως τη φαντασία, καθώς πρόκειται για την πιο αφιλόξενη περιοχή του πλανήτη – μια αχανής έκταση η οποία πρακτικά δεν γίνεται να εξερευνηθεί όπως θα θέλαμε, ενώ το ότι στο μακρινό παρελθόν ήταν μια σαφώς πιο θερμή ήπειρος εγείρει ερωτήματα όσον αφορά στο τι μπορεί να υπάρχει κρυμμένο κάτω από τους πάγους.

Σε κάθε περίπτωση, μια νέα θεωρία συνωμοσίας, από μια ομάδα «κυνηγών UFO» (SecureTeam10) κάνει λόγο για μια κρυμμένη βάση των Ναζί στην Ανταρκτική, με αφορμή μια μυστηριώδη ανωμαλία, σε μια έκταση περίπου 240 χλμ και βάθους 850 μέτρων, σε μια παγωμένη έρημο, την αποκαλούμενη Λεκάνη Γουΐλκς .

Η Λεκάνη αυτή είναι γεμάτη πάγο, και δεν έχει γίνει εφικτό μέχρι σήμερα να διερευνηθεί έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι βρίσκεται από κάτω. Οι UFOλόγοι υποστηρίζουν πως τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται στοιχεία και ενδείξεις περί ύπαρξης πολλαπλών εισόδων στις πλαγιές των βουνών και δισκοειδών σχηματισμών σε μεγάλα υψόμετρα.

Φυσικά, στη όλη θεωρία συμπεριλαμβάνεται και η επιχείρηση Highjump, μια πραγματική αποστολή του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ανταρκτική μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για την οποία συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα είχε στόχο την καταστροφή των μυστικών βάσεων των Ναζί στην Ανταρκτική, και πως σε αυτήν οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν πειραματικά αεροσκάφη- UFO.

Πάντως, μια πιο ρεαλιστική άποψη για τη συγκεκριμένη ανωμαλία (που ανακαλύφθηκε μόλις το 2006 και για την οποία οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν πως αποτελεί ή αποτέλεσε βάση των Ναζί) είναι ότι πρόκειται για ένα κρατήρα που δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη.