ΔΙΕΘΝΕΣ
30/12/2016 08:58 EET | Updated 30/12/2016 08:58 EET

Συγκρούσεις συριακών δυνάμεων και συμμάχων τους με αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, εν μέσω εκεχειρίας

Bassam Khabieh / Reuters
A Civil Defence member walks through smoke as he tries to put out a fire inside a building after shelling in the rebel held besieged town of Douma, eastern Ghouta in Damascus, Syria October 19, 2016. REUTERS/Bassam Khabieh

Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους συγκρούστηκαν σήμερα με αντάρτες κοντά στη Δαμασκό και χρησιμοποίησαν στρατιωτικά ελικόπτερα για επιδρομές στην περιοχή, στο τελευταίο κρούσμα βίας που διαταράσσει την εκεχειρία στη Συρία, η οποία κατά τα άλλα φαίνεται να τηρείται, δήλωσαν παρατηρητές.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια κοιλάδα που ελέγχεται από τους αντάρτες βορειοδυτικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αξιωματούχος των ανταρτών επίσης ανέφερε τις συγκρούσεις στην περιοχή, όπου ο συριακός στρατός ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα επίθεση για την ανακατάληψή της.

Την ίδια ώρα, στο Αλμάτι του Καζακστάν, ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν να προχωρήσει στις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να φιλοξενήσει στο άμεσο μέλλον τις συνομιλίες για τη Συρία στην Αστάνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του.

(Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ)