ΔΙΕΘΝΕΣ
01/01/2017 11:17 EET | Updated 01/01/2017 11:17 EET

Φίδι τρύπωσε σε λεκάνη τουαλέτας στην Ταϊλάνδη

spates via Getty Images
Plumber's snake unclogging a toilet in a residential home

Συμβαίνει σπάνια, αλλά δεν είναι η πρώτο φορά που ένα φίδι γλιστράει στη λεκάνη μίας τουαλέτας. Ακόμη κι αν δεν φοβάστε τα φίδια το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σας άρεσε να δείτε ένα από αυτά να κολυμπάει στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Κι αυτό συνέβη πριν από λίγες ημέρες στη Khon Kaen στην Ταϊλάνδη.

Το βίντεο που ακολουθεί δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα την περασμένη βδομάδα και δείχνει πως μερικοί τολμηροί διασώστες τράβηξαν ένα φίδι από τη λεκάνη μίας τουαλέτας στην οποία είχε ξεγλιστρήσει.

Σύμφωνα με το National Geographic, o καθηγητής Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, Brad Shaffer, έγραψε σε email, σχολιάζοντας το περιστατικό ότι πρόκειται για ένα ανατολικής προέλευσης φίδι αρουραίο (rat snake). Προσέθεσε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο είδος είναι μεγάλο σε μήκος αλλά εντελώς ακίνδυνο και συναντάται συχνά σε περιοχές της νότιας Ασίας.

Αν και σπάνια, έχουν καταγραφεί σε βίντεο αρκετές περιπτώσεις με φίδια που «έκοβαν βόλτες» σε λεκάνες τουαλέτας. Σύμφωνα με τον καθηγητή τα φίδια που εντοπίζονται εκεί είναι πιο πιθανό να έχουν σκαρφαλώσει στις λεκάνες παρά να έχουν τρυπώσει μέσω των σωληνώσεων.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου James Cook στην Τάουνσβιλ της Αυστραλίας, Lin Schwarzkopf, σημείωσε: «Τα φίδια θέλουν να αποφεύγουν τους θορύβους, τα φώτα, και τις άλλες ενοχλήσεις και γι αυτό το λόγο οι τουαλέτες είναι το ιδανικό μέρος και η κατάλληλη κρυψώνα γι αυτά».

«Χρειάζονται επίσης νερό, ησυχία και σκοτάδι», προσθέτει.