Ο απροσδόκητος έρωτας μιας Ιρακινής προσφυγοπούλας και ενός Σκοπιανού συνοριοφύλακα

Ο απροσδόκητος έρωτας μιας Ιρακινής προσφυγοπούλας και ενός Σκοπιανού συνοριοφύλακα
Facebook

Την άνοιξη του 2016, στα σύνορα ΠΓΔΜ-Σερβίας, ενώ οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων έκλειναν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, γεννήθηκε ένας απροσδόκητος έρωτας. Δύο άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και με διαφορετικούς ρόλους στην κοινωνία αγαπήθηκαν και αποφάσισαν να φτιάξουν την δική τους οικογένεια.

Η ιστορία ξεκινάει στις αρχές του προηγούμενου έτους, όταν η Νούρα Αρκαβαζί εγκατέλειψε με την οικογένειά της το Ιράκ προς αναζήτηση της ειρήνης στην Γερμανία. Η ίδια πέρασε με ασφάλεια στην Τουρκία και μετά από δυσκολίες πάτησε το πόδι της στη Λέσβο. Στην συνέχεια, ακολουθώντας το καραβάνι των προσφύγων, έφτασε στην ΠΓΔΜ, σε μια περίοδο όμως που η Ευρώπη έκλεινε τις πόρτες της.

Στα σύνορα με την Σερβία βρήκε τους πρόσφυγες να έχουν στήσει σκηνές και να περιμένουν για μέρες να μάθουν εάν θα τους επιτραπεί να περάσουν. Ανήσυχη, πλησίασε τους συνοριοφύλακες της ΠΔΓΜ για να μάθει τι ακριβώς συνέβαινε και εκείνοι της πρότειναν να μιλήσει στον συνάδελφό τους Μπόμπι Ντοντέφσκι, ο οποίος μιλούσε καλύτερα αγγλικά.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένας νέος έρωτας. Όπως εξήγησε στο BBC ο Σκοπιανός συνοριοφύλακας, αμέσως μαγεύτηκε από τα μάτια της 20χρονης Ιρακινής, κάτι που διαπίστωσαν και οι συνάδελφοί του. Η Νούρα ήθελε και εκείνη να μιλά συνεχώς στον 35χρονο άνδρα, ενώ εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι φρόντιζε για εκείνη και την οικογένειά της.

Ο Ντοντέφσκι είχε πληροφορηθεί πως η νεαρή είχε λιποθυμήσει πολλές φορές από τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στα σύνορα και αμέσως κάλεσε τον Ερυθρό Σταυρό να την εξετάσει. Είχε ακόμα φροντίσει να αγοράσει τρόφιμα και ρούχα για εκείνη και τους συγγενείς της, ενώ της έκανε εντύπωση που έπαιζε με τα παιδιά του καταυλισμού, σε αντίθεση με τους άλλους, «σκληρούς» φύλακες.

Τέσσερις μόλις μήνες μετά την γνωριμία τους, ο 35χρονος της έκανε πρόταση γάμου και εκείνη δέχτηκε. Παρότι η οικογένειά της κατάφερε να περάσει στην Γερμανία, η Νούρα επέλεξε να μείνει στην ΠΓΔΜ με τον Ντόντεφσκι και τα τρία παιδιά του. Σύμφωνα με το BBC, η ίδια είναι έγκυος και πρόκειται να φέρει το παιδί τους στον κόσμο σε πέντε μήνες.

Δημοφιλή