Συγκατηγορούμενη Ρούπας: Γίνεται πόλεμος από το κράτος πάνω στο παιδί των Μαζιώτη - Ρούπα με «γελοίο και ανήθικο τρόπο»

Συγκατηγορούμενη Ρούπας: Γίνεται πόλεμος από το κράτος πάνω στο παιδί των Μαζιώτη- Ρούπα με «γελοίο και ανήθικο τρόπο»
SOOC

Για «πόλεμο» που διεξάγεται πάνω στο παιδί των «συντρόφων Ρούπα και Μαζιώτη» κάνει λόγο σε δήλωσή της και η 25χρονη φερόμενη ως συνεργός της Πόλας Ρούπα, η οποία επίσης έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας με αίτημα την ανάθεση της επιμέλειας του αγοριού στους συγγενείς του, πρώτου βαθμού.

Η συγκατηγορούμενη της Πόλας Ρούπα που δηλώνει η ίδια μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» υποστηρίζει στη δήλωσή της πως «πρόκειται για μια πολιτική μορφή πίεσης που ασκεί το κράτος σε αυτούς με τον πιο γελοίο και ανήθικο τρόπο».

Στη δήλωσή της η 25χρονη αναφέρει ότι συνελήφθη λόγω της επιλογής της να δράσει μέσα από την ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. «Πιστεύω» τονίζει «ως αναρχικιά ότι η κατάρρευση του καπιταλισμού αλλά και το ξέσπασμα μιας κοινωνικής επανάστασης μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσω του ένοπλου αγώνα, χτυπώντας ένοπλα κομβικούς πυλώνες του καπιταλιστικού κεφαλαίου, αποσταθεροποιώντας έτσι την οικονομία της χώρας και θέτοντας επί τάπητος στην κοινωνία το ζήτημα της επαναστατικής προοπτικής».

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι έχει ήδη προχωρήσει «σε απεργία πείνας και δίψας (από τη μέρα της σύλληψής μας) μαζί με τους συντρόφους Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη διεκδικώντας την άμεση παράδοση του παιδιού τους σε συγγενείς πρώτου βαθμού».

Χαρακτηρίζει «πρωτοφανές στα χρονικά» το παιδί να «βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού μέσα στο Ψυχιατρείο» φρουρούμενο, «αντί να δοθεί άμεσα στους συγγενείς των συντρόφων».

«Ο πόλεμος αυτός που διεξάγεται πάνω στο παιδί των συντρόφων είναι μια πολιτικής μορφής πίεση που ασκεί το κράτος σε αυτούς με τον πιο γελοίο και ανήθικο τρόπο. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι στέκομαι δίπλα τους στον αγώνα αυτόν, αλλά και σε όποιον προκύψει στο μέλλον» δηλώνει η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.

Δημοφιλή