ΔΙΕΘΝΕΣ
09/01/2017 02:53 EET | Updated 09/01/2017 02:53 EET

Συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με συμβούλους του Τραμπ στην Νέα Υόρκη

NEIL HALL via Getty Images
Britain's Foreign Secretary Boris Johnson signs a book of condolence for victims of the Berlin truck attack, at the German embassy in London on December 21, 2016. Twelve people were killed when an articulated lorry, laden with steel beams, slammed into a crowded holiday market in the German captial late on December 19, smashing wooden stalls and crushing victims. / AFP / POOL / NEIL HALL (Photo credit should read NEIL HALL/AFP/Getty Images)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε "θετικές αλλά ειλικρινείς" συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με μερικούς από τους βασικούς συμβούλους της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει την αμερικανική προεδρία στις 20 Ιανουαρίου, είπαν επίσημες πηγές.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, και τον Στιβ Μπάννον, επικεφαλής της στρατηγικής του νέου προέδρου.

Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των μελών της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και ενός βρετανού υπουργού.

Οι πηγές δήλωσαν πως συζήτησαν την αμερικανική εξωτερική πολιτική για τη Συρία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Σήμερα ο Τζόνσον θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον για να συναντήσει σημαντικά στελέχη του Κογκρέσου.

Ο βρετανός υπουργός δεν θα συναντηθεί με τον μελλοντικό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο διορισμός του επιχειρηματία θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία.

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Τζόνσον, ο Τραμπ είχε πεί σε μήνυμα στο Twitter ότι "προσβλέπει ιδιαίτερα" στη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι την άνοιξη. Ο Τραμπ είπε ότι η Μέι, η οποία έχει συνομιλήσει μαζί του δύο φορές από την εκλογή του, θα έρθει στην Ουάσιγκτον να τον συναντήσει, ενώ χαρακτήρισε τη Βρετανία ως "μακροχρόνια σύμμαχο" και "πολύ ιδιαίτερη" χώρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post