ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/01/2017 13:20 EET | Updated 09/01/2017 13:20 EET

Τόσκας για συλλήψεις Αντιτρομοκρατικής: «Ξεδοντιάστηκαν και οι τελευταίες ουρές της τρομοκρατίας». Τι λέει για το παιδί της Ρούπα

Menelaos Myrillas / SOOC

Για αστυνομική επιχείρηση που «ξεδόντιασε» και τις τελευταίες ουρές της τρομοκρατίας που έχουν μείνει στη χώρα μας κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας με αφορμή τις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM» αναφέρει ότι η σύλληψη της Πόλας Ρούπα «ήταν το αποτέλεσμα ερευνών αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος. Γιατί ξέρετε η τρομοκρατία και όσοι την επιλέγουν σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, πέρα από απαράδεκτη και παράλογη, κάνει κακό και στις αγωνιστικές λαϊκές διεκδικήσεις. Συντηρηκοποιεί την κοινωνία, αποπροσανατολίζει νεαρά παιδιά και ευτυχώς δεν είναι παρά ελάχιστοι αυτοί, οι οποίοι διαλέγουν αυτό το δρόμο, που είδαμε πόσο αδιέξοδος είναι και πόσο κάνει κακό σε αυτά που είπα: Στις λαϊκές διεκδικήσεις και στη λειτουργία της κοινωνίας μας».

Για το θέμα που ανέκυψε με το παιδί των Μαζιώτη-Ρούπα ο κ. Τόσκας προσθέτει ότι «μέσα στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, υπάρχουν και τα ζητήματα τα ανθρωπιστικά, που προκύπτουν, όπως προέκυψε και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζήτημα του παιδιού, άσχετα που έγινε κάποια προσπάθεια από πλευράς ορισμένων κύκλων να διογκωθούν ορισμένες καταστάσεις.

Όμως, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από αυτή την κυβέρνηση με την μεγαλύτερη ευαισθησία και γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι οι φορείς, αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί -όλοι οι φορείς χωρίς εξαίρεση- να επιδεικνύουν και την κοινωνική ευαισθησία και το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να ενεργούν με τη δέουσα αποφασιστικότητα και ταχύτητα, πέρα από γραφειοκρατίες και υποκειμενισμούς.

Η Πολιτική Ηγεσία και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και όλοι οι εμπλεκόμενοι, με ανθρωπιστική αντίληψη αντιμετώπισαν το θέμα και γι’ αυτό έληξε ουσιαστικά το ζήτημα από χθες το βράδυ και πιστεύω ότι το πράγμα παίρνει το δρόμο του, με τον καλύτερο τρόπο, για αυτό το παιδάκι που δε φταίει σε τίποτα».

Sponsored Post