ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2017 09:34 EET | Updated 11/01/2017 11:47 EET

Οι Ελβετοί δεν δίνουν διαβατήριο σε κάτοικο της χώρας επειδή... διαμαρτύρεται για την «αμφίεση» των αγελάδων

ventdusud via Getty Images
Farmers with a herd of cows on the annual transhumance at Charmey near Gruyeres, Fribourg zone on the Swiss alps

Η Nancy Holten είναι 42 ετών, από την Ολλανδία αλλά από επτά ετών ζει στην Ελβετία. Μιλάει τη γλώσσα και τα παιδιά της έχουν πάρει τη ελβετική υπηκοότητα.

Η ίδια έχει υποβάλει δύο φορές αίτημα για να πάρει ελβετικό διαβατήριο αλλά και πάλι η απάντηση ήταν αρνητική. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Ο λόγος είναι απλός. Δεν την θέλουν οι ντόπιοι γιατί δεν σέβεται τις παραδόσεις τους! Και στην Ελβετία οι κάτοικοι έχουν λόγο σε ποιους χορηγείται το διαβατήριο και μπορούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους και να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Τη δεύτερη φορά 206 κάτοικοι του καντονιού Aargau ψήφισαν κατά και 144 υπέρ.

Πως ξεκίνησαν όμως όλα αυτά. Η 42χρονη, «vegan» όπως τονίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι, μεταξύ άλλων και ακτιβίστρια και το προηγούμενο διάστημα πρωταγωνίστησε σε δημόσια καμπάνια κατά της τοπικής παράδοσης που θέλει να περνούν στο λαιμό των αγελάδων μια μεταλλική καμπάνα. Κάτι που δεν είδαν με καλό μάτι οι κάτοικοι που εκτιμούν πως η γυναίκα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στα έθιμα τους.

«Ο ήχος που κάνει η καμπάνα είναι της κατηγορίας των 100 decibel που σημαίνει πως μπορεί να συγκριθεί με τον ήχο που παράγει ένα κομπρεσέρ. Ούτε εμείς θα θέλαμε κάτι τέτοιο κρεμασμένο στο λαιμό μας. Σωστά;» έχει δηλώσει η 42χρονη ακτιβίστρια. «Από τον λαιμό των ζώων κρέμονται 5 κιλά και προκαλούνται τριβές και τραύματα στο δέρμα τους», αναφέρει μιλώντας στη Daily Mail.

«Νομίζω πως είπα την άποψη μου με έντονο τρόπο» σχολιάζει τώρα η Holten μιλώντας στη Local σημειώνοντας πως πρόθεσή της δεν ήταν να επιτεθεί στις ελβετικές παραδόσεις, αλλά πως ήθελε να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαβίωση των ζώων ενώ δηλώνει πως η Ελβετία είναι το σπίτι της.

Η Tanja Suter πάντως, πρόεδρος του τοπικού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, δηλώνει πως η Holten έχει «μεγάλο στόμα» και ότι οι κάτοικοι δεν ήθελαν να της χαρίσουν την ιδιότητα του πολίτη «αφού μας ενοχλεί και δεν σέβεται τις παραδόσεις μας».

Sponsored Post