18χρονη έμαθε πως η «μητέρα» της την είχε απαγάγει από το μαιεύτηριο

18χρονη έμαθε πως η «μητέρα» της την είχε απαγάγει από το μαιεύτηριο
Facebook

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια 18χρονη από την Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών έμαθε πως η γυναίκα που γνώρισε ως μητέρα την είχε απαγάγει από μαιευτήριο της Φλόριντα.

Η Αλέξις Μανίνγκο, που στην πραγματικότητα ονομάζεται Καμίγια Μόμπλεϊ, έμεινε έκπληκτη όταν οι αρχές συνέλαβαν την γυναίκα που την μεγάλωσε, Γκλόρια Γουίλιαμς, με την κατηγορία ότι την είχε απαγάγει λίγες ώρες μετά την γέννησή της. Τεστ DNA έδειξαν ότι η νεαρή είναι η εξαφανισμένη κόρη μιας οικογένειας από την Φλόριντα που όλα αυτά τα χρόνια την αναζητούσε.

Η 33χρονη τότε Γκλόρια είχε αποβάλλει μια εβδομάδα πριν την γέννηση της Μόμπλεϊ και, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ταξίδεψε μέχρι την Φλόριντα για να επισκεφτεί ένα τοπικό μαιευτήριο. Αφού πρώτα φόρεσε στολή νοσοκόμας, εισήλθε παράνομα στην αίθουσα με τα νεογέννητα μωρά και έκλεψε το βρέφος μιας 16χρονης νέας μητέρας που ανάρρωνε σε άλλο δωμάτιο. Στην συνέχεια, διέφυγε ανενόχλητη.

Η βιολογική μητέρα του μωρού, Σανάρα Μόμπλεϊ, αν και τότε ήταν ανήλικη, δεν σκόπευε να δώσει δώσει το παιδί για υιοθεσία και δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να αναζητεί την κόρη της. Την Παρασκευή, η ίδια είχε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί μαζί της μέσω βιντεοκλήσης, ενώ οι δύο γυναίκες αναμένεται να συναντηθούν και από κοντά.

Η υπόθεση επιλύθηκε χάρη στο Αμερικανικό Κέντρο για Εξαφανισμένα Παιδιά, το οποίο όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιος έδωσε πληροφορίες σχετικά με την νεαρή Μόμπλεϊ. Η τελευταία φέρεται να είχε πάντοτε υποψίες ότι η Γκλόρια Γουίλιαμς δεν είναι η βιολογική της μητέρα, ενώ είναι πιθανό να ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις αρχές. Ωστόσο, η ίδια υπερασπίστηκε την Γκλόρια μιλώντας στο δικαστήριο και ζήτησε να μην τιμωρηθεί για την απαγωγή της.

Στο σημείο αυτό αναφέρουμε ότι η Μόμπλεϊ ή Μανίνγκο δεν κακοποιήθηκε ποτέ από την απαγωγέα της και μεγάλωσε «φυσιολογικά». Έχει αποφοιτήσει από το σχολείο με καλούς βαθμούς και φαίνεται να είχε καλές σχέσεις με την Γκλόρια. Δεν είναι γνωστό τι είδους ποινή θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη, ούτε εάν η 18χρονη θα επιλέξει να ζήσει με την βιολογική της μητέρα.

Δημοφιλή