ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2017 09:49 EET | Updated 14/01/2017 09:49 EET

Η Μόσχα στηρίζει μια δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΣA του ΟΗΕ και χωρίς τεχνητά χρονικά όρια

Bloomberg via Getty Images
BELGIUM - MAY 15: Vladimir Chizov, Russian ambassador to the European Union, poses in his office in Brussels, Belgium, Tuesday, May 15, 2007. (Photo by Jock Fistick/Bloomberg via Getty Images)

«Η αντιρωσική υστερία γίνεται πλέον μεταδοτική ασθένεια». Με τα λόγια αυτά ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, απαντά στην αρθρογραφία τηςευρωπαϊκής έκδοσης του αμερικανικού Politico, ότι τάχα η Κύπρος φοβάται ότι η Ρωσία μπορεί να ωθήσει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού.

«Περιμέναμε κάτι ανάλογο έπειτα από μία ακόμα προσπάθεια λύσης του πολύχρονου προβλήματος της Κύπρου, χωρίς όμως να δίνεται η δέουσα προσοχή στη δύσκολη φύση αυτού», εξηγεί ο Τσιζόφ.

Υπενθυμίζει ότι η Μόσχα στήριζε πάντα μια δίκαιη λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και από το 1986 ακόμα πρότεινε πλήρες σχέδιο επίλυσης.

«Πάντα επιμέναμε ότι οι δυο κοινότητες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους χωρίς έξωθεν επιδράσεις και τεχνητά χρονικά όρια», αναφέρει ο Ρώσος διπλωμάτης, ελληνομαθής και άριστος γνώστης του Κυπριακού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)