ΔΙΕΘΝΕΣ
20/01/2017 09:41 EET | Updated 20/01/2017 09:41 EET

Η Τουρκία δεν μπορεί να επιμείνει στην απομάκρυνση του Άσαντ δήλωσε ο Σιμσέκ από το Νταβός

Bloomberg via Getty Images
Mehmet Simsek, Turkey's deputy prime minister, pauses during a panel session at the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, on Thursday, Jan. 19, 2017. World leaders, influential executives, bankers and policy makers attend the 47th annual meeting of the World Economic Forum in Davos from Jan. 17 - 20. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να επιμείνει σε επίλυση της διένεξης στη Συρία χωρίς την εμπλοκή του πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, καθώς η κατάσταση στο πεδίο έχει αλλάξει δραματικά, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ.

«Όσον αφορά τη θέση μας για τον Άσαντ, νομίζουμε πως για την οδύνη του συριακού λαού και τις τραγωδίες, η ευθύνη βαραίνει ευθέως τον Άσαντ. Αλλά θα πρέπει να είμαστε πραγματιστές, ρεαλιστές», δήλωσε ο Σιμσέκ σε μια συζήτηση για τη Συρία και το Ιράκ που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Τα γεγονότα στο πεδίο έχουν αλλάξει δραματικά, άρα η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να επιμείνει σε μια διευθέτηση χωρίς τον Άσαντ, δεν είναι ρεαλιστικό», είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)