ΔΙΕΘΝΕΣ
21/01/2017 18:21 EET | Updated 21/01/2017 18:21 EET

Τραμπ στη CIA: Είμαι 1.000% μαζί σας. Σας αγαπώ, σας σέβομαι

MANDEL NGAN via Getty Images
US President Donald Trump speaks at CIA Headquarters in Langley, Virginia, on January 21, 2017.'I am with you 1,000 percent,' Trump said in a short address to CIA staff after his visit to the agency headquarters in Virginia. / AFP / MANDEL NGAN (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

«Είμαι 1.000% μαζί σας» δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του επίσκεψη στο αρχηγείο της CIA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους στην αντιπαράθεση που είχε με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του το τελευταίο διάστημα.

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής επισήμανε σε αξιωματούχους της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ότι νιώθει μεγάλο σεβασμό για τη CIA, ενώ αρνήθηκε ότι βρίσκεται σε διαμάχη με την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε μια κυβερνητική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο Τραμπ ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός λέγοντας στους αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε ότι τους αγαπάει και τους στηρίζει πλήρως.

«Σας στηρίζω απόλυτα (…) Σας αγαπώ, σας σέβομαι» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, που δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει για μία ακόμη φορά τα πυρά του εναντίον των «ανέντιμων» δημοσιογράφων.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)