ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2017 10:06 EET | Updated 21/01/2017 10:06 EET

Πόλα Ρούπα: «Ετοίμαζα σειρά χτυπημάτων σε νευραλγικά σημεία που ήταν ιδιαιτέρως ευάλωτα»

Eurokinissi

Κείμενο της Πόλα Ρούπα αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» αναφέρει ότι ετοίμαζε σειρά χτυπημάτων με στόχο «νευραλγικά σημεία του συστήματος».

«Εδώ και μήνες οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μέσω των ΜΜΕ, διατυμπάνιζαν ότι η Ρούπα ετοιμάζει μεγάλο χτύπημα. Με βάση αυτή τη σωστή εκτίμηση, εντατικοποίησαν την αναζήτησή μου και τα κλιμάκια των μπάτσων που αποκλειστική τους αποστολή ήταν να με συλλάβουν, είχαν χάσει τον ύπνο τους. Όπως προανέφερα, δεν ετοίμαζα ένα χτύπημα. Είχε δρομολογηθεί ένα σχέδιο με σειρά χτυπημάτων σε νευραλγικά σημεία του συστήματος, τα οποία γνωρίζαμε ότι ήταν ιδιαιτέρως ευάλωτα», γράφει.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι οι συλλήψεις της ίδιας και της 25χρονης συνεργού της ήταν το τρίτο κατά σειρά χτύπημα ενάντια στον «Επαναστατικό Αγώνα»: «Η σύλληψη η δική μου και της Αθανασοπούλου που συνιστά το τρίτο στη σειρά χτύπημα ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα και το τρίτο εμπόδιο που έφερε το πάγωμα του σχεδίου μας για την καθεστωτική αποσταθεροποίηση, έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η πολιτική της σωτηρίας, της επιβίωσης του συστήματος, είχε όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώσει στην χώρα συνθήκες ανάλογες με αυτές ενός πολέμου».

Στόχος της Πόλα Ρούπα και της οργάνωσής της ήταν να καταφέρει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ φύγει από την κυβέρνηση: «Η αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν το αποτέλεσμα της ήττας των κοινωνικών αντιστάσεων. Και ήταν ένα καθοριστικό στοίχημα για τον Επαναστατικό Αγώνα, να μην φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία χωρίς να δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα, ένα ισχυρό ένοπλο χτύπημα».

Ξεκαθαρίζει δε ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να σταματήσει τον ένοπλο αγώνα: «Το όνειρό μου απ΄όταν ήμουν παιδί, ήταν να περπατάω στους δρόμους και να προσφωνώ ανθρώπους άγνωστους προσωπικά σε μένα με τον χαρακτηρισμό “σύντροφε” και “συντρόφισσα”. Με αυτό το όνειρο γαλουχήθηκα ως επαναστάτρια. Και αν μου έβαζε κάποιος το ερώτημα τι θα προτιμούσα, να ζήσω σε μια ασφαλή ζωή ή να πεθάνω για την επανάσταση, θα απαντούσα ανεπιφύλακτα το δεύτερο. Θα προτιμούσα να πεθάνω για την κοινωνική απελευθέρωση».