Ο Τραμπ έδωσε την εντολή για το χτίσιμο του «μεγάλου τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ έδωσε την εντολή για το χτίσιμο του «μεγάλου τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό
shutterstock

Την εντολή για το χτίσιμο του περιβόητου «μεγάλου τείχους» στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, έδωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό το λέγαμε από την αρχή», δήλωσε ενώ έβαζε την υπογραφή του.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί από τα πρώτα στάδια της προεκλογικής του εκστρατείας το χτίσιμο ενός τείχους 2.000 μιλίων, τα κόστος του οποίου θα κάλυπτε μάλιστα το Μεξικό. Στόχος του νέου προέδρου είναι να ανακόψει την πορεία των παράτυπων μεταναστών από χώρες της κεντρικής και λατινικής Αμερικής που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ.

Εκτός από την εντολή για το χτίσιμο του τείχους, ο Τραμπ προχώρησε και στο «κόψιμο» χρηματοδοτήσεων που προορίζονται για πόλεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, λειτουργούν ως καταφύγια παράτυπων μεταναστών. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναμένεται επίσης να προβεί τις επόμενες μέρες σε βήματα για τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης με την υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.

Δημοφιλή