ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/01/2017 13:58 EET | Updated 27/01/2017 13:59 EET

Προφυλακιστέος ο 15χρονος κωφάλαλος, που βίασε και σκότωσε το 6χρονο στην Κομοτηνή

Eurokinissi

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 15χρονος κωφάλαλος που απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας με την συνδρομή ειδικού διερμηνέα, στην οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε και βίασε τον 6χρονο, επίσης κωφάλαλο αγόρι στην Κομοτηνή, την προηγούμενη Κυριακή.

Ο 15χρονος πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, στην Κόρινθο. Μετά την σχεδόν τρίωρη ανάκρισή του, φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγγενείς του θύματος, που βρίσκονταν έξω από την κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου.

Όλοι οι διάδικοι ζήτησαν να οριστεί το συντομότερο δυνατόν η δικάσιμος, γιατί ο ανήλικος δεν μπορεί να κρατηθεί για περισσότερο από έξι μήνες ή υπό προϋποθέσεις, για εννέα μήνες.

Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, διέταξε, με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του κατηγορουμένου, τη διενέργεια ψυχοδιαγνωστικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα αίτια της σεξουαλικής επίθεσης και της δολοφονίας.

Να σημειωθεί, ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση, σε βάρος των γονέων του 15χρονου, οι οποίοι θα αναζητηθούν προκειμένου να λογοδοτήσουν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)