ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/01/2017 15:46 EET | Updated 31/01/2017 10:22 EET

Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας θα πληγούν προειδοποιεί ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης

Anadolu Agency via Getty Images
ANKARA, TURKEY - JANUARY 9: Turkey's Minister of Justice Bekir Bozdag makes a speech during the parliamentary session for the debates on a bill to change the Turkish constitution at the Turkish Grand National Assembly (TBMM) in Ankara, Turkey on January 9, 2017. Parliaments general assembly started debate over a landmark bill to change the countrys constitution. (Photo by Murat Kaynak/Anadolu Agency/Getty Images)

Οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας θα πληγούν, προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24, ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, προσθέτοντας ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά:

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ό,τι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας».

Συνέχισε ασκώντας οξεία κριτική στην απόφαση των ελληνικών Δικαστηρίων να μην εκδώσουν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

«Αυτό το βήμα θα δυσχεράνει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Οι αξιωματούχοι και των δύο χωρών το βλέπουν αυτό», δήλωσε ο Μποζντάγ συμπληρώνοντας «εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε».

Ο Μποζντάγ αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ: «Η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία απέστειλε στην Αθήνα και δεύτερο αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων, ενώ  έστειλε έγγραφό και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για την σύλληψή τους. Ακόμα, να αναφέρουμε ότι την Κυριακή σημειώθηκε νέο επεισόδιο στα Ίμια, όταν πυραυλάκατος, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ, άρχισε να περιπλέει τις βραχονησίδες.

Sponsored Box