ΔΙΕΘΝΕΣ
31/01/2017 15:02 EET | Updated 31/01/2017 15:02 EET

Πώς το hashtag #DeleteUber ενίσχυσε οικονομικά έναν σύμβουλο του Τραμπ

Toby Melville / Reuters
A photo illustration shows the Uber app logo displayed on a mobile telephone, as it is held up for a posed photograph in central London, Britain October 28, 2016. REUTERS/Toby Melville/Illustration

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου εμφανίστηκε στο Twitter το hashtag #DeleteUber. Χρήστες της γνωστής εφαρμογής μετακινήσεων άρχισαν να την διαγράφουν από τα κινητά τους, μετά την πληροφορία ότι η Uber «έσπασε» απεργία οδηγών ταξί που διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες εννέα μουσουλμανικών χωρών.

Όλα άρχισαν όταν η εταιρεία γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα παραλαμβάνει κόσμο από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκη, παρά την απεργία που είχαν κηρύξει οι ταξιτζήδες της Νέας Υόρκης που διαμαρτύρονταν στο διάταγμα Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNBC, από το Σαββατοκύριακο έχει παρατηρηθεί μια αύξηση της χρήσης της Lyft, μιας αντίστοιχης, λιγότερου δημοφιλούς εφαρμογής. «H Uber στηρίζει τον Τραμπ. Να χρησιμοποιείτε το Lyft», παρακινούσαν τους πολίτες δεκάδες χρήστες του Twitter.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, με αυτό τον τρόπο ενισχύθηκε οικονομικά έναν στενό συνεργάτη του Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα, ο Καρλ Ικαν, σύμβουλος του προέδρου, προχώρησε το 2015 σε μια επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων στην Lyft. Το CNBC επισημαίνει πως, παρά τις προθέσεις τους να πλήξουν τους συμμάχους του Τραμπ, μια μερίδα Αμερικανών κατάφερε να τους ενισχύσει οικονομικά.

«Ίσως θα ήταν καλύτερα να έπαιρναν ένα ταξί», καταλήγει το δημοσίευμα.