ΔΙΕΘΝΕΣ
01/02/2017 09:16 EET | Updated 01/02/2017 09:17 EET

Προειδοποιήσεις και από τον Τούρκο αντιπρόεδρο για την μη έκδοση των 8 στρατιωτικών

Anadolu Agency via Getty Images
MUGLA, TURKEY - JANUARY 30: Turkish and Greek coast guard boats patrol around the Kardak islets in the Aegean Sea on the 21st anniversary of Kardak crisis, in Mugla, Turkey on January 30, 2017. Greece and Turkey experienced a military crisis and dispute over the Kardak islands in 1996. (Photo by Ali Balli/Anadolu Agency/Getty Images)

Και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Βεϊσί Καϊνάκ, μπήκε στην λίστα με τους Τούρκους πολιτικούς που προειδοποιούν την Ελλάδα για τις συνέπειες της μη έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Καϊνάκ προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να «ανοίξει» νέους χώρους στο Αιγαίο.

««Η Ελλάδα όπως και στα Ίμια προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολλές βραχονησίδες, όμως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τούρκος αντιπρόεδρος άσκησε οξεία κριτική στην Ελλάδα για την μη έκδοση των οκτώ «τρομοκρατών», ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε και η Γερμανία, για την στάση που έχει κρατήσει στο εν λόγω ζήτημα.

«Η Γερμανία παρείχε καταφύγιο στους τρομοκράτες ακόμα και στις δύσκολες ώρες της Τουρκίας», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις έγιναν ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια και έκανε ρίψη στεφάνου στο σημείο στο οποίο τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Υπενθυμίζουμε ότι, κατά την πτήση του κ. Καμμένου και τις προειδοποιήσεις του κ. Καϊνάκ,  τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από τα Ίμια, αλλά και την Καλόλιμνο.

Οι δηλώσεις στα τουρκικά: