ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/02/2017 03:25 EET | Updated 01/02/2017 03:26 EET

Ο Λυμπερόπουλος έχει εξορθολογίσει το μπάτζετ

Sport 24

Oι επιδόσεις του Νίκου Λυμπερόπουλου θα κριθούν σε βάθος χρόνου, ωστόσο φαίνεται πως στον πρώτο μήνα του στον Παναθηναϊκό, κατάφερε να αρχίσει τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμό της ΠΑΕ.

Το μπάτζετ είχε αυξηθεί πάρα πολύ με τις μεταγραφές του καλοκαιριού και η εντολή του Γιάννη Αλαφούζου για περιορισμό των δαπανών, ήταν σαφής. Ο τεχνικός διευθυντής πέτυχε το στόχο, περικόπτοντας τα έξοδα κατά 3 εκατομμύρια ευρώ και διακανονίζοντας τις οφειλές.

Με τον Λυμπερόπουλο να χειρίζεται τις συζητήσεις, αποδεσμεύτηκαν οι Λεντέσμα, Σάμπα και Ιβανόφ, διεκόπη ο δανεισμός του Ιμπάρμπο και επιτεύχθηκε ο δανεισμός του Γουακάσο.

Τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν δεν είχαν καταβληθεί, αλλά θα καταβάλλονταν έως το καλοκαίρι. Πρόκειται για μία σημαντική μεταβολή στα οικονομικά, που θα συμβάλλει στη διασφάλιση της αδειοδότησης. Διότι πέραν της έλλειψης ρευστότητας, θα αντιμετώπιζε προβλήματα και με την άδεια.

Ασφαλώς, ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν θα κριθεί ως… οικονομικός διαχειριστής, αλλά ως τεχνικός διευθυντής. Οπότε, για το έργο του θα κριθεί το καλοκαίρι, έχοντας άνεση και χρόνο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την πολιτική που θα υιοθετήσει ο Παναθηναϊκός. Όμως, τηρουμένων των αναλογιών, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε τον Ιανουάριο.

Σε όλες τις επαφές, ο Λυμπερόπουλος διαπραγματεύτηκε με φειδώ και απέφυγε τις υπερβολές. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπόρεσε να κλείσει κάποιους παίκτες άμεσα ή για τον Ιούνιο. Η μοναδική υπέρβαση σημειώθηκε για την απόκτηση του Δημήτρη Κουρμπέλη και ενδεχομένως, εάν ο Λυμπερόπουλος είχε αναλάβει πριν το κλείσιμο της συμφωνίας, να μην την είχε ολοκληρώσει.

Πηγή: Sport 24