ΔΙΕΘΝΕΣ
05/02/2017 12:24 EET | Updated 05/02/2017 12:24 EET

Βρετανός ευρωβουλευτής στέλνει το δικό του μήνυμα όταν ο Φάρατζ μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο αν και μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση. Αφορά τη στιγμή που ο ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής του ακροδεξιού UKIP είχε τον λόγο και ο επίσης βρετανός ευρωβουλευτής με τους Σοσιαλιστές έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Τη στιγμή που ο Νάιτζελ Φάρατζ έλαβε το λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί τη θέση του υπέρ του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Τραμπ σύμφωνα με το οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος προσωρινά πολιτών από 7 χώρες*, ο Βρετανός ευρωβουλευτής και μέλος των Εργατικών, Σεμπ Ντανς, ύψωσε ένα χαρτί την ώρα που ο Φάρατζ μιλούσε. Τα μεγάλα γράμματα στο χαρτί φαινόνταν καθαρά στην κάμερα.

Σε αυτό έγραφε ο κ. Ντανς: Σας λέει ψέμματα.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σεμπ Ντάνς εξήγησε πως «είναι αναγακαίο η πολιτική να θέλει να προκαλεί τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές. Υποκρίνονται ότι ορθώνουν το ανάστημά τους για το λαό που υποφέρει αλλά στην πραγματικότητα το μείγμα μίσους, διχασμού και καχυποψίας δημιουργεί μόνο μιζέρια και φτώχεια. ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε το λόγο τους: Λένε ψέμματα».

*Νέο «χαστούκι» στον Τραμπ. Απορρίφθηκε η προσφυγή του. Αντισυνταγματικό το αντιμεταναστευτικό διάταγμα