ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2017 06:51 EET | Updated 07/02/2017 06:51 EET

«Έκρηξη βίας» στην Βραζιλία. Με αίμα βάφτηκαν οι δρόμοι μετά την απεργία της αστυνομίας

alffoto via Getty Images
Sao Paulo, Brazil, June 01, 2016: Riot of Military Police during a protest against the gang-rape of a 16-year-old girl last week in a favela in Rio de Janeiro, in Paulista Avenue in Sao Paulo, Brazil

-ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένες από τις εικόνες ίσως είναι ακατάλληλες για ένα μέρος του πληθυσμού-

«Έκρηξη» βίας παρατηρείται αυτές τις ημέρες σε 30 πόλεις της Βραζιλίας, μετά την απόφαση της στρατιωτικής αστυνομίας να προχωρήσει σε απεργία κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου. Το αποτέλεσμα ήταν ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων να χάσουν την ζωή τους και, για λόγους ασφαλείας, να κλείσουν αρκετά σχολεία. Η βραζιλιάνικη έκδοση της Huffington Post κάνει λόγο για «ανθρωποκτονίες-ρεκόρ».

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αιματοκύλισμα στους δρόμους και τα σπίτια της χώρας, παρόμοιο με εκείνο της ταινίας «The Purge». Στην ταινία, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν μια βραδιά τον χρόνο να διαπράξουν οποιοδήποτε έγκλημα επιθυμούν, χωρίς να έχουν προβλήματα με τις αρχές. Το σενάριο, όσο ακραίο και αν φαντάζει, πήρε σάρκα και οστά στην Βραζιλία.

«Μιλάμε για τρέλα, οι άνθρωποι τρέχουν με όπλα σε κατοικημένες περιοχές, δεκάδες άνθρωποι κλέβουν από πολυκαταστήματα, πτώματα κείτονται στους δρόμους», δήλωσε στο «Political Outsource» ένας κάτοικος της Πολιτείας Espirito Santo, που έχει πληγεί περισσότερο από την απεργία.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κυβερνήτης της Espirito Santo να ζητήσει από τον πρόεδρο Μισέλ Τέμερ να βγάλει τον στρατό στους δρόμους για την προστασία των πολιτών. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα εάν η Πολιτεία θα λάβει έκτακτα μέτρα για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει βγει εκτός ορίων, με τις συμμορίες να πυροβολούν ακόμα και κατά των δημοσιογράφων ή των γιατρών που βγαίνουν στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν τραυματιστεί.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι αστυνομικοί απεργούν επειδή έχουν μείνει απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.