Ανάμεσα στο τρίγωνο Βερολίνο, Βουλή και... εκλογές η ΝΔ

Ανάμεσα στο τρίγωνο Βερολίνο, Βουλή και... εκλογές η ΝΔ
Sooc

Στον αστερισμό της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινούνται στη ΝΔ, την ώρα πάντως που το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό έχει πάρει «φωτιά» με αφορμή τα ραντεβού Τσίπρα στο Παρίσι, από τη μια και το πόθεν έσχες της συζύγου του Προέδρου της ΝΔ, από την άλλη.

Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι με την αξιολόγηση να αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχνά της κυβέρνησης, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου «θα συνεχίσουν να κινούνται στην πεπατημένη της λάσπης χωρίς καν να ορρωδούν εμπλέκοντας στην πολιτική αντιπαράθεση πρόσωπα της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη», σε μια προσπάθεια να καλύψουν με ένα επικοινωνιακό πέπλο της αδυναμίες τους στην κυβερνητική διαχείριση των μεγάλων και ανοιχτών ζητημάτων.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ σχολίαζαν μάλιστα με νόημα την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει τον κοινοβουλευτικό θεσμό της «Ώρας του Πρωθυπουργού» επιλέγοντας να απαντήσει σε ερώτηση του Προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη

για την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης, την γραφειοκρατία, τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και την αδιαφάνεια στις προσλήψεις.

Μάλιστα γαλάζια στελέχη υπενθύμιζαν με νόημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί στην «Ώρα του πρωθυπουργού» από τον Δεκέμβριο του 2015 παρά τις 64 ερωτήσεις που του έχουν καταθέσει κόμματα και αρχηγοί και επιλέγει να το κάνει μόνο για ζήτημα που αφορά σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί προνομιακό του πεδίο τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Σημείωναν δε, ότι η απόφαση του αυτή έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την τροπολογία για τη ρύθμιση πληρωμής οδοιπορικών και υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, κίνηση που σύμφωνα με τη ΝΔ αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα διαπλοκής και της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ για την άλωση του κράτους, αφού ερμηνεύθηκε από πολλούς ως ένας πολύ καλά κρυμμένος μποναμάς για τους συνεργάτες των βουλευτών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση για ανευθυνότητα, αναξιοπιστία και άλλο να προσβάλλεις πολιτικές, με αφορμή αυτή τη φορά, τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη που προέβλεψε εκλογές αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή...

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «ομολογούν, πλέον, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο».

Δημοφιλή