ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/02/2017 09:05 EET | Updated 10/02/2017 09:05 EET

Συνάντηση Τσίπρα-Αβραμόπουλου για την επίσκεψη στην Ουκρανία και το προσφυγικό

Eurokinissi

Για τις επαφές τους στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ, αντιστοίχως, αλλά και τις εξελίξεις στους τομείς του μεταναστευτικού και της ασφάλειας, συνομίλησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, στην έναρξη της συνάντησής τους, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι είχε πολύ σημαντικές επαφές εκεί, επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη επαφή από πλευράς Ευρώπης με τη νέα διοίκηση (administration) και βγήκαν κάποια γενικότερα ενδιαφέροντα μηνύματα, θετικά. «Είμαστε όλο αυτιά, να τ' ακούσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλά και ενδιαφέροντα στο πεδίο της μετανάστευσης και της ασφάλειας και έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει «και να δούμε πώς μπορούμε να κινηθούμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι χθες ήταν στην Ουκρανία και υπήρξε θετική αναφορά στις προσπάθειες που γίνονται για την απελευθέρωση της βίζας, κάτι που, όπως τόνισε, είναι καλό, αν προλάβουμε το καλοκαίρι, με δεδομένο ότι πλεόν η Ελλάδα αποτελεί τον πιο ασφαλή προορισμό στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, φέτος στόχος είναι να έχουμε πάνω από 30 εκατ. τουρίστες και κάθε ενέργεια θα συμβάλει σε αυτό. «Και με τη γειτονική Γεωργία», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι Ουκρανία και Γεωργία πηγαίνουν, κατά κάποιον τρόπο, μαζί. «Σημασία έχει ότι βοηθούμε αυτές τις χώρες, κι εγώ προσωπικά, όπως είπε ο κ. Ποροσένκο, αλλά και με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας είμαστε σε ανοικτή επαφή, γιατί πέρα από τα όσα συμβαίνουν εδώ, και η Ευρώπη, και η Ελλάδα, καλό είναι να δηλώνει την παρουσία της στον ευρύτερο περίγυρο της», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post